CES 2019: Ταμπλό αυτοκινήτου που προβάλλει πληροφορίες ως ολογράμματα

CES 2019: Ταμπλό αυτοκινήτου που προβάλλει πληροφορίες ως ολογράμματα

envisics.com

Δείτε ακόμα

  • Adonis: Πολυτελές «έξυπνο» γιοτ με τεχνητή νοημοσύνη 11/01 17:12
  • Eutelsat Quantum: Δορυφόρος «χαμαιλέων» που επαναπρογραμματίζεται σε τροχιά 11/01 17:06

Ένα ταμπλό αυτοκινήτου το οποίο μπορεί να προβάλλει πληροφορίες, οδηγίες και σημεία ενδιαφέροντος ως ολογράμματα παρουσίασε η βρετανική εταιρεία Envisics, στο πλαίσιο της CES 2019 στο Λας Βέγκας.

Το σύστημα παρουσιάστηκε κεκλεισμένων των θυρών στο BBC και παραπέμπει σε συστήματα τα οποία θυμίζουν ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Στην ουσία πρόκειται για ένα ολογραφικό «HUD» (Heads Up Display) που θυμίζει αυτά που συναντώνται στα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, μόνο που επί της προκειμένης προορίζεται για χρήση σε αυτοκίνητα.

Όπως περιέγραψε ο δημοσιογράφος του BBC στον οποίο έγινε η παρουσίαση, τα γραφικά φαίνονται σαν να αιωρούνται πάνω από τον δρόμο, απεικονίζοντας στοιχεία όπως η ταχύτητα του οχήματος, οι οδηγίες προς τον προορισμό, αλλά και υποδείξεις μέσω ολογραφικής απεικόνισης σχετικά με το σε ποια λωρίδα θα έπρεπε να κινηθεί ο οδηγός. Παράλληλα, υποδεικνύονται σημεία ενδιαφέροντος/τοποθεσίες ως ενδείξεις στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Όπως υπογράμμισε ο Τζέιμισον Κρίστμας της Envisics, αντίθετα με άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν «light valves», επί της προκειμένης πρόκειται για «γνήσια» ολογραφική τεχνολογία, καθώς «πραγματικά παίζουμε με την ταχύτητα του φωτός για να το κάνουμε να συμπεριφέρεται με ριζοσπαστικά καινούριους τρόπους». Επίσης, τόνισε πως αυτού του είδους οι απεικονίσεις αποσπούν την προσοχή του οδηγού πολύ λιγότερο σε σχέση με τα όργανα που βλέπει κανείς σε ένα συμβατικό ταμπλό αυτοκινήτου.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *