CHANNEL 4. Επίθεση Paul Mason. Ναζί σε μια χώρα με 300000 θύματα κατοχικής πείνας, ανοχή κυβέρνησης ΝΔ, η σύμπραξη της αστυνομίας και ο Δένδιας

– “Ακριβώς για να διευκρινίσουμε τι σημαίνουν αυτά τα ευρήματα για ένα ελληνικό κόμμα που ισχυρίζεται ότι είναι «εθνικιστικό»:

Το 1941-1944 ο αγκυλωτός σταυρός κυμάτιζε…

πάνω από την Ακρόπολη από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής. Τριακόσιες χιλιάδες Έλληνες έχασαν τη ζωή τουςστην πείνα που ακολούθησε.

Τουλάχιστον 21.000 εκτελέστηκαν από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής σαναντίποινα για πράξεις αντίστασης. Θα ήθελα να αναφέρω επίσης τους 65.000Έλληνες Εβραίους που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα, αν και δεν θα προβληματίσειτους ιδεολόγους της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έχουν καταγραφεί να λένε ότι πρόκειται για μια μυθοπλασία.

Βασικά, όταν ένας Έλληνας εθνικιστής προσκυνά τον Χίτλερ έχει ξεχειλώσει πολύ την έννοια του εθνικισμού”.

– “Aυτή είναι μια χώρα όπου τα αποδεικτικά στοιχεία της αστυνομίας φαίνεται να διαρρέουν στον Τύπο, όπως το νερό”.

– “Έτσι, ακόμη και αν η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών χάθηκε, όπως ακριβώς έκανε και η περίφημη λίστα Lagarde με τους φοροφυγάδες , η ελληνική κυβέρνησηπροφανώς γνώριζε για τις ανησυχίες, ότι το ακροδεξιό κόμμα ήταν οργάνωσηεγκληματικών δραστηριοτήτων”.

– “η Νέα Δημοκρατία – η οποία έχει απορροφήσει βουλευτές από το παλαιότεροακροδεξιό ΛΑΟΣ – επιτέλους έλαβε αυστηρά μέτρα για τη Χρυσή Αυγή”.

– “Ο υπουργός Ασφαλείας Νίκος Δένδιας επανειλημμένα αρνήθηκε ότι υπήρξεοποιαδήποτε απόδειξη για σύμπραξη της αστυνομίας με την Χρυσή Αυγή.

Απείλησε να μηνύσει την Guardian για παρουσίαση αποδείξεων από τα βασανιστήριατων αντιφασιστών κρατουμένων από την αστυνομία, όπου ισχυρίστηκαν ότι άκουσαναξιωματικούς της Ομάδας Δέλτα να διακηρύτουν πίστη στην Χρυσή Αυγή μέσα στο Αρχηγείο της αστυνομίας.

Ισχυρίστηκε ότι τα φωτογραφικά αποδεικτικά στοιχεία από τα τραύματά τους ήταν ψευδή”.

– “Eγώ και άλλοι δημοσιογράφοι είχαμε παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία ότι υπήρξε,πράγματι, σύμπραξη της αστυνομίας.

Η στήριξη της αστυνομίας στην Χρυσή Αυγή υπήρχε πριν καν διατυμπανιστεί εκ στόματος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο, (συνελήφθη) ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η στήριξη μεταξύ των αστυνομικών ήταν “πάνω από το 50%.”.

Το γεγονός είναι, για οποιονδήποτε λόγο, η κυβέρνηση αγνόησε τις δραστηριότητες τηςΧρυσής Αυγής”.

Ο τύπος με το μαύρο T-shirt είναι πολύ πρόθυμος να μου πει κάτι: ότι δεν φοράει σβάστικα , αλλάέναν «μαίανδρο», τον οποίο μπορείς να δεις στους τοίχους των αρχαίων ελληνικών κτιρίων. Είναιαυτός που έβαλε το χέρι του πάνω από την κάμερα μου την Κυριακή, αλλά την Τρίτη – έξω από τοδικαστικό μέγαρο Αθηνών – θέλει να μου εξηγήσει.

“Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του μαίανδρου και της σβάστικας”, αρχίζει χαμογελώντας. Αλλά τότεο σύντροφός του, με γυαλιά ηλίου, έρχεται, με δείχνει και λέει: “Αυτός είναι ο τύπος που μόλις πήρε τη φωτογραφία μου, και μπορείς να του πείς ότι αν την ανεβάσει στο διαδίκτυο, θα πάρεικάτι στον κώλο του”.

Αυτός είναι ο split-screen κόσμος της Χρυσής Αυγής. Όχι επίσημα βίαοι, αλλά πάντα έτοιμοι νααπειλήσουν με βία. Δεν είναι πραγματικά φασίστες, αλλά πάντα προετοιμασμένοι να χαιρετίσουν με ψηλά το χέρι και με ένα κόκκινο-μαύρο σύμβολο που μοιάζει πιο κοντά στη σβάστικα από οποιαδήποτε άλλό χρησιμοποιείται από την ευρωπαϊκή άκρα δεξιά.

Μέσα σε αυτόν τον χώρο το κόμμα επιβιώνει. Με τα 18 μέλη του στο κοινοβούλιο, με τα κρατικάεπιδοτούμενα γραφεία του, και με την διανομή τροφίμων να γίνεται φανερά και να θέτει υπο αμφισβήτηση την ύπαρξη των ομάδων εφόδου και τον Χιτλερισμό

Μέχρι τώρα.
Την Κυριακή το βράδυ ελληνική αστυνομία έκανε έφοδο στα σπίτια των συλληφθέντων ηγετών, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο δικαστήριο να καταθέσουν σήμερα.

Έφοδοι της αστυνομίας

Ο Paul Mason δίνει link για τις παρακάτω φωτογραφίες
Δύο κράνη Ναζί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εικόνες του Χίτλερ, δύο πιστόλια των 9mmκαι πυρομαχικά, καθώς και μια σουρεαλιστική συλλογή μπουκαλιών κρασιού με θέμα τον Μουσολίνι. Στο σπίτι του Νικόλαου Μιχαλολιάκου, τον ηγέτη του κόμματος, βρήκαν ένα μαυσωλείογια τον Χίτλερ, περισσότερα όπλα και € 43.000 σε μετρητά.

Ακριβώς για να διευκρινίσουμε τι σημαίνουν αυτά τα ευρήματα για ένα ελληνικό κόμμα που ισχυρίζεται ότι είναι «εθνικιστικό»:

Το 1941-1944 ο αγκυλωτός σταυρός κυμάτιζε πάνω από την Ακρόπολη από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής. Τριακόσιες χιλιάδες Έλληνες έχασαν τη ζωή τους στην πείνα που ακολούθησε. Τουλάχιστον 21.000 εκτελέστηκαν από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής σαναντίποινα για πράξεις αντίστασης. Θα ήθελα να αναφέρω επίσης τους 65.000 Έλληνες Εβραίους που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα, αν και δεν θα προβληματίσει τους ιδεολόγουςτης Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έχουν καταγραφεί να λένε ότι πρόκειται για μια μυθοπλασία.

Βασικά, όταν ένας Έλληνας εθνικιστής προσκυνά τον Χίτλερ έχει ξεχειλώσει πολύ την έννοια του εθνικισμού.

Τα αντικείμενα της ναζιστικής περιόδου βρέθηκαν μετά από τα συντονισμένα αντιτρομοκρατικάκατασταλτικά μέτρα για την Χρυσή Αυγή, μετά τη δολοφονία του ράπερ Παύλοου Φύσσα. Ο άνθρωπος που έχει σκοτωθεί ο κ. Φύσσας ήταν ένας ακτιβιστής κατά της Χρυσής Αυγής στη γειτονιά της Νίκαιας. Τώρα, μέσα από στοιχεία από υποκλοπές που έχουν διαρρευσει – αυτή είναιμια χώρα όπου τα αποδεικτικά στοιχεία της αστυνομίας φαίνεται να διαρρέουν στον Τύπο, όπως το νερό – επιβεβαιώνεται ότι μία γραμμή της έρευνας είναι ότι το τοπικό υποκατάστημα της Χρυσής Αυγής που συντόνισε την καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων, και μπορεί να έχει συντονίσει και την ίδια τη δολοφονία.

Οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής θα δικαστούν για οργανωμένο έγκλημα, για λειτουργία στρατιωτικήςπτέρυγας, η οποία πραγματοποιούσε επιθέσεις αφού δεχόταν μηνύματα κειμένου –χρησιμοποιώντας τον πολιτικό τους μηχανισμό.

Δηλαδή, σε αντίθεση ακόμη και τις πιο ωμές τρομοκρατικές οργανώσεις, φαίνονταν ξέγνοιαστοι με όλη αυτή την αλληλοκάλυψη μεταξύ της πολιτικής τους πτέρυγας και της στρατιωτικής πτέρυγας.

Πολιτική βούληση

Ένα γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα για την ελληνική κυβέρνηση. Γνωρίζουμε ότι οι εισαγγελείς εξετάζουν διάφορα αποδεικτικά στοιχεία για συνενοχή της αστυνομίας και ανοχή στις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής. Ο γενικός τόνος στα κείμενα των υποκλοπών μετά το φόνο είναι: τι κάνουμε τώρα που η ασυλία μας έχει περάσει;

Αλλά υπάρχει ένα μεγαλύτερο ζήτημα πολιτικής βούλησης.

Αποκαλύφτηκε σήμερα ότι τον Απρίλιο του 2012, η ​​Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπέβαλεέκθεση σχετικά με τις δραστηριότητες οργανωμένου εγκλήματος από έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τον Γιάννη Λαγό.

Περιελάμβανε ισχυρισμούς για διακίνηση εργαζομένων του σεξ και εκβίασμών. Κατά το έτος των εκλογών που ακολούθησε, τον Ιούνιο του 2012, θυμάμαι τους μπίζνεσμεν στην αριστοκρατικήσυνοικία του Κολωνακίου να μου καταθέτουν σε ρεπορτάζ ότι η Χρυσή Αυγή είναι “γεμάτηοργανωμένους εγκληματίες, διακινητές ανθρώπων και έχουν όπλα”.

Έτσι, ακόμη και αν η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών χάθηκε, όπως ακριβώς έκανε και η περίφημη λίστα Lagarde με τους φοροφυγάδες , η ελληνική κυβέρνηση προφανώςγνώριζε για τις ανησυχίες, ότι το ακροδεξιό κόμμα ήταν οργάνωση εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Έχω περάσει πάρα πολύ καιρό σε αυτή τη χώρα για καταλάβω ότι οι εικασίες είναι χρήσιμες: η αριστερά ισχυρίζεται διαρκώς ότι το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει κρυφά τηνΧρυσή Αυγή.

Θα μάθουμε τι έγινε σύντομα καθώς εγείρονται οι πλέον εύλογοι ισχυρισμοί περί υποστήριξης απόιδιωτικές επιχειρήσεις.

Το γεγονός είναι, ότι η Νέα Δημοκρατία – η οποία έχει απορροφήσει βουλευτές από το παλαιότερο ακροδεξιό ΛΑΟΣ – επιτέλους έλαβε αυστηρά μέτρα για τη Χρυσή Αυγή.

«Εβραίοι, δημοσιογράφοι, προδότες»

Ο αρχηγός του αριστερού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης , Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του σε ένα συλλαλητήριο την Κυριακή, χαρακτηρίζοντάς το «μια νίκη για τη δημοκρατία, για το αντιφασιστικό κίνημα και το σύνολο της δημοκρατικής Ευρώπης».

Έτσι, και με το άσμα «Εβραίοι, δημοσιογράφοι, προδότες” να κουδουνίζει στα αυτιά μου μόλις τώρα , από την διαμαρτυρία της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια, θα μείνω στα γεγονότα.

Ο υπουργός Ασφαλείας Νίκος Δένδιας επανειλημμένα αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτεαπόδειξη για σύμπραξη της αστυνομίας με την Χρυσή Αυγή.

Απείλησε να μηνύσει την Guardian για παρουσίαση αποδείξεων από τα βασανιστήριατων αντιφασιστών κρατουμένων από την αστυνομία, όπου ισχυρίστηκαν ότι άκουσαναξιωματικούς της Ομάδας Δέλτα να διακηρύτουν πίστη στην Χρυσή Αυγή μέσα στο Αρχηγείο της αστυνομίας.

Ισχυρίστηκε ότι τα φωτογραφικά αποδεικτικά στοιχεία από τα τραύματά τους ήταν ψευδή.

Ο Paul Mason δίνει το link που μας μεταφέρει στο παρακάτω άρθρο της Καθημερινής.

Αυτό ήταν τον Οκτώβριο του 2012, όταν εγώ και άλλοι δημοσιογράφοι είχαμεπαρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία ότι υπήρξε, πράγματι, σύμπραξη της αστυνομίας.

Η στήριξη της αστυνομίας στην Χρυσή Αυγή υπήρχε πριν καν διατυμπανιστεί εκ στόματος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο, (συνελήφθη) ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η στήριξη μεταξύ των αστυνομικών ήταν “πάνω από το 50%.”.

Το γεγονός είναι, για οποιονδήποτε λόγο, η κυβέρνηση αγνόησε τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *