ΤΣΕ ( CHE )

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΓΕΝΑΡΗ προβολή της ταινίας που δείχνει την δράση του από 1955 – 1967 στο ΣΤΕΚΙ της ΣΠΙΘΑΣ

Ο Ερνέστο Γκεβάρα δε λα Σέρνα γεννιέται στο Ροσάριο της Αργεντινής το 1928. Πρωτότοκο παιδί μεσοαστικής οικογένειας, που πάσχει από άσθμα, ξεκινάει σπουδές Ιατρικής το 1948.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1950, κάνει ένα ταξίδι 4500 χιλιομέτρων για να γνωρίσει τη….
χώρα του. Μαζί με το φίλο του, Αλμπέρτο Γρανάδο, ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική, την περίοδο 1951-1952. Τότε γνωρίζει ένα Κουβανό εξόριστο,το Νικο Λόπεζ. Αυτός θα τον φέρει σ’ επαφή με τον Ραούλ Κάστρο, στην Πόλη του Μεξικό, το 1955.

Η γνωριμία με τον Φιντέλ Κάστρο δεν θ’ αργήσει…για να ακολουθήσει η συμμετοχή του στην κουβανική επανάσταση, στην επαναστατική κυβέρνηση της Κούβας, μέχρι τη δολοφονία του στη Βολιβία, το 1967. Η ταινία “Τσε” του Στήβεν Σιόντεμπεργκ, δείχνει τη ζωή του Ερνέστο δε λα Σέρνα από το 1955 μέχρι το θάνατό του, το 1967. Χωρίζεται σε δύο μέρη, διάρκειας δύο ωρών το καθένα και πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Πορτορικανός ηθοποιός Μπενίσιο ντελ Τόρο σαν “Τσε”.

Η επίσημη πρεμιέρα του φιλμ έγινε στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών το Μάϊο του 2008. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν κυρίως στο Μεξικό αλλά και στο μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Αυτή την Τετάρτη 15 Γενάρη θα προβληθεί το Πρώτο μέρος “CHE o ΑΡΓΕΝΤΊΝΟΣ”

ΠΑΙΖΟΥΝ: Benicio Del Toro, Julia Ormond, Oscar Isaac Σκηνοθεσία: Steven Soderbergh

ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 34 ΜΟΥΣΕΙΟ
( Πίσω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Πολυτεχνείο )

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
προσέλευση 7:45 μ.μ.  ΈΝΑΡΞΗ 8μ.μ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *