Cico – H δίαιτα που κάνει πάταγο στο διαδίκτυο επειδή μπορείς να φας ό,τι θέλεις

Για εσένα που ψάχνεις την καλύτερη δίαιτα για να ακολουθήσεις και να χάσεις το περιττό βάρος που επιθυμείς…
η cico diet είναι μια καλή λύση καθώς δεν σου στερεί καμία τροφή και ουσιαστικά μπορείς να φας ό,τι θέλεις.

Μέχρι εδώ σου ακούγεται πολύ καλό για να είναι αλήθινό. Ναι, με αυτή τη δίαιτα μπορείς να φας μπέργκερ, μπορείς να φας μακαρόνια με κιμά και βασικά ό,τι τραβάει η όρεξή σου.

Τέρμα το ψητό κοτόπουλο με σαλάτα, το γιαούρτι για βραδινό και ένα μήλο στη δουλειά. H Cico diet έχει αρχίσει να αποκτά όλο και περισσότερη φήμη στο διαδίκτυο και όσοι την έχουν δοκιμάσει μιλούν για σίγουρα αποτελέσματα.

Κάπου εδώ υπάρχει και το «αλλά». Η μία και μοναδική προϋπόθεση στην cico diet είναι ότι πρέπει να μετράς τις θερμίδες.

Aμέτρητες φορές έχουμε ακούσει και έχουμε διαβάσει για τις θερμίδες και το ρόλο που αυτές παίζουν στη διατήρηση ή την αύξηση του βάρους μας.

Κάθε μέρα το σώμα σου χρειάζεται ενέργεια για να λειτουργήσει. Και σε τι μεταφράζεται αυτή η ενέργεια; Μα φυσικά σε θερμίδες! Το σύνολο των θερμίδων που έχει ανάγκη ο οργανισμός καθημερινά ονομάζεται βασικός μεταβολισμός. Είναι το σύνολο της ενέργειας που πρέπει να χρησιμοποιήσει ο οργανισμός μας για να καλύψει πλήρως όλες εκείνες τις λειτουργίες που γίνονται εν αγνοία μας, προκειμένου να διατηρηθούμε στη ζωή.

Ας αφήσουμε όμως τη θεωρία και να περάσουμε στην πράξη.

Η Cico diet το μόνο που σου ζητά είναι να μετράς τις θερμίδες που καταναλώνεις ημερησίως και με αυτόν τον τρόπο μπορείς να έχεις τον έλεγχο στα χέρια σου χωρίς να στερηθείς τροφές που τόσο αγαπάς.

Οι υποστηρικτές της CICO diet τονίζουν ότι δεν έχει σημασία το τι τρως, αρκεί να δημιουργείς ένα ημερήσιο περιορισμό των θερμίδων.

Δηλαδή, για να χάσεις βάρος πρέπει απλά να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες από ό,τι καις κάθε μέρα με τις δραστηριότητες που κάνεις κατά τη διάρκεια του 24ωρου (γράψιμο, οδήγηση, περπάτημα, μαγείρεμα κλπ.) και τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού σου (όπως αναπνοή, η διατήρηση της θερμοκρασίας τους σώματος).

Εχετε στο νου σου πως ένας ορισμένος αριθμός θερμίδων καίγεται, ακόμη και αν δεν κάνεις απολύτως τίποτα καθώς η καρδιά, τα νεφρά, οι πνεύμονες, οι αδένες εργάζονται. Φυσικά, όσο πιο κουραστική εργασία κάνεις, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψεις.

Ο πυρήνας της cico diet είναι ένας: «calories in, calories out», που σημαίνει ότι πρέπει να υπολογίζεις τις θερμίδες.

Κάπου εδώ όμως ήρθε η στιγμή να αποκαλύψουμε και το μειονέκτημα αυτής της δίαιτας. Το σώμα μας και ο οργανισμός μας έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες που του επιβάλλουμε. Το κακό με τις θερμιδικές δίαιτες είναι ότι αντιλαμβάνεται την απότομη και ακραία αλλαγή και για λόγους επιβίωσης προτιμά να καίει λιγότερο και στην ουσία να σβήνει κάποιες από τις μηχανές του προκειμένου να μας προστατέψει.

Αλλα το πιο σημαντικό πρόβλημα με την νοοτροπία της Cico diet είναι πως δεν πρέπει μόνο να εστιάζουμε στο αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουμε, αλλά και στην ποιότητά τους που λαμβάνουμε από τις τροφές.

Δεν είναι όλες οι θερμίδες το ίδιο για τον οργανισμό μας. Για παράδειγμα, 300 θερμίδες από muffin βατόμουρου που παρασκευάζεται με αλεύρι και ζάχαρη δεν επηρεάζει το σώμα σου με τον ίδιο τρόπο που κάνουν 300 θερμίδες από τη μαγειρευμένη βρώμη γεμάτη με αμύγδαλα και βατόμουρα.

Προτίμησε λοιπόν καλής ποιότητας πρωτεΐνες όπως το άπαχο κρέας, το ψάρι, το αυγό και κατανάλωσέ τα με σύνεση, προτίμησε αγνό παρθένο ελαιόλαδο, απέφυγε τις πολλές γαρνιτούρες με πατάτες-ρύζι, συνόδευσε το γεύμα σου με λαχανικά και σαλάτες, περιόρισε τα γλυκά και αντικατέστησε μερικά με φρούτα ή ξερά φρούτα και φυσικούς χυμούς και θα δεις το βάρος σας να κατεβαίνει.

Η διατροφή και η δίαιτα δεν θέλουν κόπο, αλλά τρόπο!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *