Η Citibank πούλησε τα κόκκινα δάνειά της σε αμερικανικό fund

Τα κόκκινα δάνεια αξίας 300 – 350 εκατ. ευρώ της Citibank αποτελούν πλέον παρελθόν, καθώς πωλήθηκαν προς 85 εκατ. ευρώ στο αμερικανικό Fund Baupost…

Οι διαπραγματεύσεις για τη συγκεκριμένη συναλλαγή έχουν ξεκινήσει από το 2011 και η συμφωνία κατάφερε σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές να «κλειδώσει» αφού η Citibank έριξε το ποσοστό που αξίωνε στο 25% της ονομαστικής αξίας των δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι το HOT DOC είχε αποκαλύψει ότι ξένα hedge funds επιβουλεύονται τα «κόκκινα» δάνεια των ελληνικών τραπεζών, καθώς τα εν Ελλάδι χρηματοπιστωτικά συστήματα έχουν γεμίσει τα χαρτοφυλάκιά τους.

Παράλληλα, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι όπως φαίνεται εντατικοποιούνται οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά των δανειακών χαρτοφυλακίων από ξένα «αρπακτικά» funds, λίγους μόνο μήνες πριν αρθεί το πάγωμα των πλειστηριασμών.

Υπενθυμίζεται ότι, το αμερικανικό fund που αγόρασε το δανειακό χαρτοφυλάκιο της Citibank, που έχει καταστήσει σαφές ότι σταδιακά αποχωρεί από την Ευρώπη, διαθέτει συμμετοχές στην Τράπεζα Πειραιώς και στον ΟΠΑΠ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *