Την Δευτέρα θα γίνει η ανέλκυση του Costa Concordia

Η ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, το οποίο ναυάγησε πριν από περισσότερο από…

ενάμιση χρόνο κοντά στις ακτές του ιταλικού νησιού Τζίλιο, θα αρχίσει στις 07:00 ώρα Ελλάδος την Δευτέρα «αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ρώμη ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η τελική «απόφαση θα ανακοινωθεί την Κυριακή στις 14:00» τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδος).

Αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν η ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου αναμένεται να αρχίσει την αυγή τη Δευτέρα και να ολοκληρωθεί θεωρητικά 7-8 ώρες αργότερα, διευκρίνισε ο ίδιος.

Μόλις αρχίσει η διαδικασία αυτή «δεν θα μπορούμε να την σταματήσουμε καθώς η δύναμη της βαρύτητας είναι τεράστια», εξήγησε ο Νοτιοαφρικανός Νικ Σλόαν, ειδικός διεθνώς σε θέματα ανέλκυσης πλοίων ο οποίος εργάζεται για την αμερικανική Titan, εταιρεία η οποία έχει επιφορτιστεί μαζί με την ιταλική Micoperi με την επιχείρηση αυτή.

Ο Σέρτζιο Τζιρότο, υπεύθυνος του σχεδίου αυτού για λογαριασμό της Micoperi, δεν θέλησε να διευκρινίσει αν επικρατεί αισιοδοξία ή όχι σχετικά με την επιτυχία της επιχείρησης αυτής: «ως μηχανικοί συνηθίζουμε να σκεπτόμαστε λογικά, είμαστε ήρεμοι όσον αφορά το σχέδιο από τεχνικής άποψης».

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *