Αναμένουν deal για ΟΠΑΠ, μεγάλη ζήτηση μετοχών

Ενα 24ωρο πριν λήξει η προθεσμία που έχει δοθεί στην Emma Delta προκειμένου να αναπροσαρμόσει την προσφορά της για το 33% του ΟΠΑΠ κι ενώ ο επικεφαλής της Γίρι Σμετς φθάνει στην Αθήνα για επαφές σε κυβερνητικό επίπεδο, διαχειριστές επενδυτικών χαρτοφυλακίων σπεύδουν να ….
στοιχηματίσουν σε επιτυχή έκβαση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης. Προεξοφλώντας deal, οι διαχειριστές  – που κατά τεκμήριο έχουν για τέτοια θέματα καλύτερη πληροφόρηση από πολιτικούς  δημοσιογράφους και μικροεπενδυτές –  έστειλαν σήμερα στα ύψη τη μετοχή του Οργανισμού, “σκουπίζοντας” την προσφορά.

Εσπευσμένες μαζικές αγορές έγιναν στα call auctions, όπου μπήκαν εντολές για αγορά 285.000 τεμαχίων στο limit up (+30% στα 8,94 ευρώ), ενώ  στη λήξη της κανονικής συνεδρίασης η μετοχή είχε κλείσει στα 7,33 ευρω (+ 5,6%).

Πολύ περισσότερα κομμάτια ζητήθηκαν σε τιμές 7,42 – 7,70 ευρώ (+8% μέχρι +12%).

Βάσει προσφοράς-ζήτησης η τιμή στα cal auctions  διαμορφώθηκε  σε 7.49 ευρώ (+8,8%), όπου άλλαξαν χέρια 697.115 μετοχές. Συνολικά διακινήθηκαν σήμερα 2.477.448 τεμάχια.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης η μετοχή του ΟΠΑΠ κινούνταν πτωτικά, υποχωρώντας  κατά 1,9%. Κάλυψε γρήγορα τις απώλειες, αλλά μέχρι τις 2 το μεσημέρι δεν παρουσίαζε αξιόλογη μεταβολή, ούτε σημαντική συναλλακτική κίνηση.

 Ξαφνικά άρχισε να “απογειώνεται” και λίγο αργότερα κυκλοφόρησαν στην αγορά φήμες-πληροφορίες ότι  επενδυτικό σχήμα Σμετς-Μελισσανίδη-Lottomatica θα αυξήσει την προσφορά και ότι το deal είναι σχεδόν βέβαιο.

http://www.sofokleousin.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *