Αίγυπτος – Ρωσία Συμμαχία… Το Μεγάλο Deal για τον Αποκλεισμό του Δολαρίου…

Βλάντιμιρ Πούτιν και Αμπντουλάχ Φατάχ Αλ-Σίσι… Όταν δύο σπουδαίοι Ηγέτες είναι έτοιμοι να δώσουν τα χέρια απέναντι στον κοινό αντίπαλο

Με ένα ακόμα έξυπνο χτύπημα, την ίδια ώρα
που οι ΗΠΑ προχωρούν σε σπασμωδικές κινήσεις χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μόσχα και Κάιρο λοιπόν ετοιμάζονται να… ρίξουν το δολάριο, χρησιμοποιώντας τα εθνικά τους νομίσματα στις διμερείς εμπορικές συναλλαγές.
«Ρωσία και Αίγυπτος θα μπορούσαν να αποκλείσουν σύντομα το αμερικανικό δολάριο και να χρησιμοποιούν τα εθνικά νομίσματα τους για τη διευθέτηση των λογαριασμών τους στο στο διμερές εμπόριο. Το ζήτημα είναι ενεργό προς εξέταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Al-Ahram» πριν την επίσκεψή του στη χώρα.
Και συνεχίζει: «Αυτό το μέτρο θα ανοίξει νέες προοπτικές για το εμπόριο και τις επενδύσεις μεταξύ των χωρών μας και θα μειώσει την εξάρτησή από τις τρέχουσες τάσεις στις παγκόσμιες αγορές. Θα πρέπει να σημειωθεί πως προχωρήσαμε ήδη στη χρησιμοποίηση των εθνικών νομισμάτων για τις συναλλαγές με έναν αριθμό της ΚΑΚ [Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών] με την Κίνα.
Η πρακτική αυτή αποδεικνύει την αξία του. Είμαστε έτοιμοι να το υιοθετήσουμε στις σχέσεις μας με την Αίγυπτο. Το θέμα αυτό συζητείται επί της ουσίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δύο χωρών. Η Αίγυπτος αποτελεί εδώ και καιρό αξιόπιστο εταίρο της Ρωσίας και η σχέση μεταξύ των δύο χωρών αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό. Ο όγκος του διμερούς εμπορίου έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τα τελευταία χρόνια: Το 2014 αυξήθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και ανήλθε σε περισσότερα από 4.500 εκατομμύρια δολάρια», είπε ο Πούτιν καλώντας για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα σε Ρωσία και Αίγυπτο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *