Deal Δραγασάκη Watsa για Eurobank: Εκτός ο Μεγάλου, αναλαμβάνει ο Καραβίας

Με τη Eurobank ξεκινούν οι διοικητικές στις τράπεζες, μετά μάλιστα τη συνάντηση του Γιάννη Δραγασάκη με τον βασικό μέτοχο της τράπεζας Prem Watsa…
Η συνάντηση που είχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Ανάπτυξης με τον εκπρόσωπο της Fairfax, εκτός της επιβεβαίωσης των καλών σχέσεων κατέληξε και σε συμφωνία για το νέο διοικητικό σχήμα της τράπεζας.

Σε αυτό το πλαίσιο αποχωρεί ο Χρήστος Μεγάλου, επανέρχεται ο Νίκος Καραμούζης και αναβαθμίζεται ο Φωκίων Καραβίας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Χρήστος Μεγάλου χρεώνεται λάθος σχεδιασμούς, ενώ ο Φωκίων Καραβίας αναβαθμίζεται σε διευθύνων σύμβουλος, Ο Νίικος Καραμούζης εισέρχεται στο διοικητικό συμβούλιο ως μη εκτελεστικός πρόεδρος,

Η επιστροφή του Νίκου Καραμούζη στη Eurobank διασφαλίζει κατ αρχήν τη διοικητική συνέχεια της τράπεζας, ενώ δίνει αίσθηση σταθερότητας στους εργαζομένους και στο τραπεζικό σύστημα,

Το νέο διοικητικό σχήμα που θα κινήσει τη Eurobank δίνει την αίσθηση της οδού μέσω της οποίας θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για αλλαγές σε διοικήσεις τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων –που έχει λόγο το Δημόσιο-, επιχειρώντας να προκαλέσει τις μικρότερες δυνατόν αναταράξεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Μεγάλου θα αναλάβει θέση στη Fairfax στον Καναδά, βοηθώντας στην αποφόρτηση του κλίματος στην Ελλάδα.
Η ανακοίνωση της τράπεζας

Το Δ.Σ. εξέλεξε ως νέο μη εκτελεστικό μέλος τον κ. Νίκο Καραμούζη με θητεία ίση με το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων μελών. Στη συνέχεια το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ορίζοντας τον κ. Νίκο Καραμούζη ως Πρόεδρό του και όρισε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον μέχρι σήμερα Ανώτατο Γενικό Διευθυντή κ. Φωκίωνα Καραβία. Κατά τα λοιπά η σύνθεση του Δ.Σ. παραμένει αμετάβλητη.

Ο νέος Πρόεδρος πρόκειται να αναλάβει την προεδρία της υπό σύσταση Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού, συνδράμοντας ενεργά στη διαμόρφωση των στρατηγικών επιλογών της Τράπεζας, να συμμετάσχει στις βασικές επιτροπές του Δ.Σ. και να εκπροσωπεί την Τράπεζα στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών,.

Το Δ.Σ. ευχαρίστησε τον κ. Θωμόπουλο για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στην Τράπεζα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο. Στον κ. Μεγάλου, πέραν των ευχαριστιών για το σημαντικό έργο του στη διάρκεια των 20 κρίσιμων τελευταίων μηνών, ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ο κ. Prem Watsa, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Limited, μετόχου της Eurobank, δήλωσε για τις διοικητικές μεταβολές στην Τράπεζα:
«Θα ήθελα να εξάρω τη σημαντική συμβολή του Χρήστου Μεγάλου στο να αποκτήσει η Eurobank πλειοψηφική ιδιωτική μετοχική βάση. Μέσα από τον καθοριστικό ρόλο του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά σχεδόν 3 δισεκατομμύρια ευρώ το Μάιο του 2014, αλλά και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας των stress tests της ΕΚΤ, ο Χρήστος αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη στη Eurobank. Τον καλωσορίζουμε ως σύμβουλο του ομίλου μας στο Τορόντο.
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που τα ηνία της Eurobank αναλαμβάνει ο Φωκίων Καραβίας ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Ο Φωκίων έχει αποδείξει τις εξαιρετικές ικανότητές του, τη διορατικότητα, το ήθος και την ομαδικότητά του στα 25 χρόνια εμπειρίας του στον τραπεζικό τομέα, σε ελληνικές και διεθνείς τράπεζες, από τα οποία τα 17 χρόνια στη Eurobank.
Καλωσορίζουμε επίσης το Νίκο Καραμούζη, ο οποίος έχει διατελέσει σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις τα τελευταία 30 χρόνια και έχει συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της Τράπεζας, οδηγώντας τον τομέα Wholesale στην κορυφαία θέση στην Ελλάδα.

Ο Νίκος και ο Φωκίων έχουν συνεργαστεί για περισσότερα από 12 χρόνια, διαθέτουν βαθιά γνώση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα και έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να συγκροτούν ομάδες υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, να επιτυγχάνουν ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και να δημιουργούν μετοχική αξία.

Έχουμε εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Eurobank και στη δυνατότητά της να επιτύχει τους στόχους της. Πιστεύω ότι, υπό τη νέα ηγεσία της, μπορεί να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα, σε όφελος της ελληνικής οικονομίας, των πελατών της Τράπεζας και των μετόχων της.»

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *