Deja vu!

1Copy paste του πρώτου αγώνα είχαμε -εν μέρει- κι απόψε στο ΟΑΚΑ (με κόσμο αυτή τη φορά)!

Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε σκληρό καρύδι ως το 25′ (46-46), είχε καταφέρει να γυρίσει από το -17, ωστόσο όπως και πριν δυο μέρες (όπου στο 27′ το σκορ ήταν 45-45), ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι στη συνέχεια και πήρε τη νίκη με 75-61 που έφερε το 2-0 στη σειρά. Στη Θεσσαλονίκη, το επόμενο ματς (την Τρίτη), με τους πράσινους να θέλουν το διπλό για πρόκριση στους τελικούς της Α1 και τον Δικέφαλο να μείνει… ζωντανός.

Κομβικός ο Μποχωρίδης που σημείωσε τρία συνεχόμενα τρίποντα στο φινάλε της τρίτης περιόδου και… ξεκόλλησε την ομάδα του, πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού ο Μαυροκεφαλίδης με 16, 14 πρόσθεσε ο Φώτσης. Από πλευράς ασπρόμαυρων το πάλεψε κυρίως ο Κάρτερ που σταμάτησε στους 20.

Το ματς

Με φόρα απ’ την… τέταρτη περίοδο του προηγούμενου ματς ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός. Με εντυπωσιακή άμυνα (που έφερε τάπες κι οδηγούσε σε κακές επιθέσεις τον ΠΑΟΚ) και παιχνίδι μέσα στην ρακέτα, οι πράσινοι προηγήθηκαν με το καλημέρα 9-0. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν καλάθι μετά από 4:30′, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψουν την κατάσταση, καθώς ο Μαυροκεφαλίδης έστελνε τη διαφορά στο +11 (13-2), προτού ο Μανωλόπουλος αλλάξει όλη την πεντάδα του κι αυτή τον βγάλει ασπροπρόσωπο για το 21-4 (7′), με τους Μποχωρίδη και Μόργκαν να συνεργάζονται. Οι πράσινοι ήταν σοβαροί στην άμυνα, διαβασμένοι στην επίθεση, την ώρα που ο Δικέφαλος είχε 2/10 σουτ. Πάντως, το 24-14 (χάρη σε βολές των φιλοξενούμενων) στο 10′ μάλλον θα τον άφηνε ικανοποιημένο.

inner

Το 24-8 έγινε στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου 24-17 (με τρίποντο του Κάρτερ), με τον ΠΑΟΚ να βγάζει σφυγμό και να επωφελείται ένα μίνι «νεκρό διάστημα» του τριφυλλιού. Η είσοδος του Μόργκαν έδωσε την απαιτούμενη ώθηση σε άμυνα και επίθεση, με το τριφύλλι να αποκαθιστά -προσωρινά- την τάξη και να ξεφεύγει εκ νέου με 32-19. Κι όμως το τι θα ακολουθούσε, δεν θα μπορούσε να το προβλέψει κανείς! Η επιστροφή του Διαμαντίδη στη δράση σα να σήμανε «κατάρα» για τον Παναθηναϊκό που έπαθε τρομερό blackout. Ο Μπρέμερ βρήκε το χέρι του από μακριά (2 σερί τρίποντα), η διαφορά έπεσε στο 32-27 και το ματς έγινε ντέρμπι. Όχι είχε κι άλλες εκπλήξεις… Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν ούτε βολές να βάλουν, ούτε καν λέι-απ (έμειναν χωρίς πόντο απ’ το 14′ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου) και προφανώς ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε. Και δεν αρκέστηκε απλώς να ισοφαρίσει, αλλά με το τρίποντο του Λάνγκφορντ (9π.) πήγε στα αποδυτήρια, όντας μπροστά με 4 πόντους! Το 32-19 είχε γίνει 32-36, με ανεπανάληπτο σερί 0-17(!)του ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος, όπως μπήκε και στο πρώτο, με όρεξη στην άμυνα και ένστικτο στην επίθεση και δεν άργησε να ανακτήσει τα ηνία (39-38). Ο Κάρτερ (που έφτασε τους 14π.) είχε βαλθεί να… το πάρει μόνος του, ωστόσο ο υπαρχηγός Φώτσης βγήκε μπροστά και κράτησε σε θέση ισχύος τους πράσινους για το 44-41. Και πάλι, όμως, οι παίκτες του Μανωλόπουλου έδειχναν να δυσκολεύονται (έχαναν βολές) και ο Δικέφαλος του βορρά ήθελε να κάνει τη ζημιά, με τον Χαριτόπουλο να ευστοχεί για τρεις και να γράφει το 46-46 (25′). Μια απ’ τις αλλαγές που ‘χει φέρει ο τεχνικός των πρωταθλητών, είναι η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Μποχωρίδη. Και ο μικρός αποδείχθηκε λίρα εκατό! Με τρία συνεχόμενα τρίποντα(!) του, με άμυνα από ατσάλι και δίψα για να κόψει τα… φτερά του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο πήρε ανάσα, αλλά κατάφερε να κλείσει την τρίτη περίοδο στο +11, 57-46, χάρη στο ξέσπασμα του πρώην άσου του Άρη!

inner

Αν η ουσία είναι αυτό που μετράει, τότε ο Παναθηναϊκός ήταν μια χαρά! Διότι μπορεί το πρώτο τετράλεπτο της περιόδου να μην διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, μπορεί να μην έμπαιναν καλάθια εκατέρωθεν, ωστόσο οι πράσινοι ήταν… άνετοι στο +11 (61-50). Και να ΄θελε ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε. Ή για την ακρίβεια δεν τον άφηναν Φώτσης και Μαυροκεφαλίδης, οι οποίοι έκαναν… παπάδες, στέλνοντας το ματς στο 70-55 και καθαρίζοντας μια ώρα… γρηγορότερα την μπουγάδα. Τυπική διαδικασία το τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης με τον κόσμο να ζητά διπλό στη Θεσσαλονίκη και τον Διαμαντίδη (που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του) να βάζει την… πινελιά του για το τελικό 75-61!

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 32-36, 57-46, 75-61

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 2, Μποχωρίδης 11 (3), Γιάνκοβιτς 8 91), Φώτσης 14 (3), Νέλσον 4, Μαυροκεφαλίδης 16 (1), Διαμαντίδης 6 (1), Μπλουμς, Παπαγιάννης, Κούπερ 7, Μόργκαν 7.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 6 (2), Λάνγκφορντ 11 (1), Λιάπης, Κάρτερ 20 (2), Τσόχλας, Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 6, Κόττας, Όντουμ 3, Χαριτόπουλος 5 (1), Σαλούστρος 4.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *