Deutsche Bank: “Μόνο ο Χριστός μπορεί να σώσει την ευρωζώνη”

O επικεφαλής του τμήματος συναλλαγματικών ισοτιμιών της Deutsche Bank δήλωσε χαρακτηριστικά: “μπορώ να σκεφτώ μόνο μία ‘φιγούρα’ που θα μπορούσε τώρα να εμπνεύσει τους περισσότερους Ευρωπαίους και που σίγουρα ποτέ δεν έχει αμαρτήσει. Κι αν κάποιος μπορεί να σώσει τώρα την Ευρωζώνη, αυτός είναι ο Ιησούς Χριστός”.

Η δήλωση έγινε κατά τη …
διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης της γερμανικής τράπεζας, με το στέλεχος της Deutsche Bank να προτείνει την άμεση και ολοκληρωτική ενοποίηση της ευρωζώνης σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να λάβει τέλος η οικονομική κρίση.

“Αν ο καθένας στην Ευρωζώνη σταματούσε να παίζει το ρόλο του αναμάρτητου και του κατήγορου των υπολοίπων, τότε θα γινόταν το πρώτο βήμα. Θυμηθείτε πως όλοι στην ΕΕ έχουμε κάνει συμφωνίες και συμβιβασμούς, ακόμα και οι πιο ισχυρές χώρες, η Γερμανία και η Γαλλία. Αναμάρτητοι δεν υπάρχουν.

 Όλες οι χώρες καλούνται να τηρήσουν μια αυστηρή νομισματική πολιτική και να διατηρήσουν το έλλειμμά τους κάτω από το 3% που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και η Γαλλία και η Γερμανία παραβίασαν αυτό το Σύμφωνο χωρίς να υποστούν κάποια συνέπεια.

Συνεπώς δεν δικαιούνται τώρα να πετροβολούν τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Εκείνο που όλοι πρέπει να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε την διατήρηση και επιβίωση της ζώνης του ευρώ στην παρούσα, στη σημερινή της μορφή”, συνέχισε.

emea.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *