ΕΡΤ – Deuxième partie

Γράφει ο Πελοποννήσιος

Διαβάζω την απόφαση του ΣτΕ (http://ksipnistere.blogspot.co.uk/2013/06/blog-post_3917.html).

Προφανώς η απόφαση του ΣτΕ λέει ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία να εκπέμπει πρόγραμμα κατά το μεσοδιάστημα μεταξύ της 11ης Ιουνίου 2013 (ημερομηνίας κατάργησης της ΕΡΤ) και της σύστασης του νέου φορέα ραδιοτηλεόρασης, τον οποίο φορέα ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση…

Δηλαδή η απόφαση θεωρεί δεδομένο το κλείσιμο της ΕΡΤ και δεν αναφέρεται καθόλου στις επίσης δεδομένες απολύσεις των υπαλλήλων της ΕΡΤ. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση του «μεσοδιαστήματος», την οποία διατάσει να υπάρξει άμεσα με ευθύνη της κυβέρνησης, μπορεί να είναι οτιδήποτε θέλει η κυβέρνηση και προφανώς μπορεί να μην έχει καμία σχέση με πρόσωπα και δομές της γνωστής ΕΡΤ.
 Να σημειώσω και το εξής: Άμεσα στη διεθνή νομική γλώσσα σημαίνει χρονικό διάστημα μικρότερο των δέκα (10) εργάσιμων ημερών.

Γιατί τα γράφω αυτά; Για να κάνω με λύπη μου τα παρακάτω δύο σχόλια.

Πρώτον. Είναι άραγε ευχαριστημένοι τώρα όλοι αυτοί οι «αισθηματίες», οι οποίοι θρηνούσαν για το «μαύρο» ενώπιο των τηλεοπτικών καμερών; Εννοώ γιατί τόση υποκρισία; Γιατί δεν έλεγαν ξεκάθαρα: «Είναι απαράδεκτες οι απολύσεις, η Κυβέρνηση που τις κάνει είναι φασιστική, το Σύνταγμα επιτάσσει η Κυβέρνηση να εξασφαλίζει εργασία στους πολίτες, όχι εν μία νυχτί να τους στέλνει στην ανεργία κατά χιλιάδες!».

Δεύτερον. Ως αρκετά καλός γνώστης της «πανίδας» των ελληνικών πανεπιστημίων κάποια χρόνια πριν, απορώ για την κατάντια και την ανεπάρκεια των σημερινών καθηγητών πανεπιστημίων. Είναι δυνατόν τόσοι καθηγητές πανεπιστημίου να μην μπορούν να διαβάσουν και να ερμηνεύσουν την απόφαση; Τι θλιβερή εικόνα ήταν αυτή του κυρίου Κατρούγκαλου, χτες στην εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ; Είδα κι άλλους σήμερα, επίσης αλαλούμ! Ντροπή._

http://peloponnesios.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *