Η κολυμβήτρια Diana Nyad φτάνει στη Florida από την Κούβα

Με τα χείλη πρησμένα και την κούραση να την έχει καταβάλει, η 64χρονη αμερικανίδα κολυμβήτρια…

Diana Nyad βρίσκεται πολύ κοντά στο να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που από την Κούβα έφτασε στο Key West της Φλόριντα κολυμπώντας χωρίς σιδερένιο κλουβί προστασίας από τους καρχαρίες.

Η Nyad μέχρι στιγμής έχει κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθειά της και, σύμφωνα με εκπροσώπους της κολυμβήτριας που επικαλείται το BBC, βρίσκεται περίπου 16 χιλιόμετρα έξω από τη Florida.

Η Diana έχει κολυμπήσει πάνω από 150 χιλιόμετρα και αναμένεται να φτάσει στο Key West απόψε.

Οι γιατροί που είναι υπεύθυνοι για την υγεία της Nyad δηλώνουν ότι το πρήξιμο σε γλώσσα και χείλια δημιουργεί πρόβλημα στην ομιλία της κολυμβήτριας. Πάντως το ιατρικό τιμ δεν έχει ακόμα διακόψει την προσπάθεια της Diana, το ταξίδι της οποίας ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί από τη μαρίνα Hemingway που βρίσκεται κοντά στην Αβάνα.

Αυτή είναι η πέμπτη και τελευταία προσπάθεια της Nyad να διασχίσει την απόσταση 166 χιλιομέτρων. Ένα μέλος της 35μελούς ομάδας της δήλωσε ότι η «Diana κολυμπάει ασταμάτητα για 43 ώρες. Ξέρει που βρίσκεται και αυτό της δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη». Η ομάδα παρέχει παράλληλα φαγητό και νερό στην κολυμβήτρια.

Η 64χρονη φοράει ειδική μάσκα προσώπου που την προστατεύει από μέδουσες, ωστόσο δεν έχουν εντοπίσει κάποια μέδουσα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Σημειώνεται ότι οι μέδουσες είχαν διακόψει την προηγούμενη προσπάθεια της Nyad, το Αύγουστο του 2012, όπου κολυμπούσε για 41 ώρες αλλά σταμάτησε μετά από αλλεπάλληλα τσιμπήματα μεδουσών.

Η φιλοδοξία ζωής ξεκίνησε για την 64χρονη το 1978, όπου έκανε και την πρώτη της προσπάθεια. Η ίδια δήλωσε στην Κούβα την Παρασκευή ότι αυτή θα είναι η τελευταία της προσπάθεια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *