Τι λέει η ΝΙΚΑΣ για τον εντοπισμό DNA αλόγου σε προϊόν της

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την ανάκληση της “Πάριζα ΝΙΚΑΣ”, στην οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου, η εταιρεία ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η ΝΙΚΑΣ με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΦΕΤ σύμφωνα με την οποία σε δείγμα του προϊόντος «Πάριζα ΝΙΚΑΣ» ανιχνεύθηκε ίχνος DNA αλόγου, στο κατώτατο όριο ανίχνευσης και στο πλαίσιο αβεβαιότητας της μεθόδου (μεταξύ 0,1 και 1%), ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι:

Αποσύρει από όλα τα καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα τα προϊόντα Πάριζας ΝΙΚΑΣ με ημερομηνία λήξης 21 Ιουνίου 2013.

Προληπτικά και με δική της πρωτοβουλία αποσύρει όλα τα προϊόντα της κατηγορίας Πάριζα με ημερομηνία παραγωγής μέχρι 27 Μαρτίου 2013 και αντιστοίχως ημερομηνία λήξης μέχρι 27 Ιουλίου 2013, προκειμένου να ελεγχθούν σύμφωνα με τις νέες ακόμα αυστηρότερες προδιαγραφές και διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας που εφαρμόζει πλέον η εταιρίας ΝΙΚΑΣ.

Η εταιρία πραγματοποιεί από τις 27 Μαρτίου αυξημένους εξωτερικούς ελέγχους σε διαπιστευμένα εργαστήρια. Παράλληλα από 24 Απριλίου πραγματοποιεί με δικό της μηχάνημα νέας γενιάς ελέγχους DNA αλλά και άλλους, πρόσθετους εσωτερικούς ελέγχους στις πιστοποιημένες εισαγόμενες πρώτες ύλες της και τα τελικά προϊόντα. Εγγυάται επομένως την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

‘Όλες οι εκκρεμότητες ελέγχων από τον ΕΦΕΤ αφορούν προϊόντα παραγωγής πριν τις 27 Μαρτίου 2013. Για την εταιρία ΝΙΚΑΣ πρωταρχικό μέλημα είναι να ανταποκρίνεται αξιόπιστα στις αυξημένες απαιτήσεις της Ελληνίδας και του ‘Έλληνα καταναλωτή για προϊόντα ανώτερης ποιότητας και απολύτως ασφαλή. Για το λόγο αυτό εξακολουθεί να αναβαθμίζει τόσο τις υποδομές όσο και τις μεθόδους παραγωγής, χωρίς οικονομικούς συμβιβασμούς και με απόλυτη διαφάνεια στην ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *