Νέα domain names extensions στο Διαδίκτυο

Ο φορέας του Internet για την εκχώρηση ονομάτων και αριθμών (ICANN) διέθεσε μία σειρά νέων Top Level Domains, μέσω των οποίων θα δίνεται η δυνατότητα να τονίσει κανείς την ιδιαίτερη προέλευσή του.

Στη Γερμανία, μετά από …
τις καταλήξεις .ruhr για την περιοχή του Ρουρ και .koeln για την πόλη της Κολωνίας, που θα υπάρχουν στο διαδίκτυο από το τέλος του χρόνου, αναμένεται να ακολουθήσουν το 2014 και οι .berlin και .hamburg για το Βερολίνο και το Αμβούργο αντίστοιχα.

Τη χρησιμότητα αυτής της νέας δυνατότητας, ειδικά για τις επιχειρήσεις, εξηγεί ο Όλιβερ Ζούμε, στέλεχος της εταιρίας Top-Level-Domain GmbH. Όπως διευκρινίζει, «με αυτόν τον τρόπο λύνονται διάφορα προβλήματα: Προσφέρεται μία νέα ποικιλία ονομάτων domain για όσους έχουν κάποια σχέση με την περιοχή του Αμβούργου. Υπάρχουν σήμερα περισσότερα από 60 νέα Top Level Domains με ειδικότερο γεωγραφικό προσδιορισμό, στο πρότυπο του .hamburg. Μεταξύ αυτών συναντούμε το .nyc για τη Νέα Υόρκη και το .bcn για τη Βαρκελώνη.

Νομίζουμε ότι και στην Ελλάδα είναι απλά θέμα χρόνου να δούμε καταλήξεις με βάση ονόματα πόλεων όπως .ath ( athens ) για παράδειγμα όπως μας ανέφερε ο ειδικός σε θέματα κατασκευής ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop Θανάσης Δαβαλάς από την εταιρεία web design dreamweaver.gr κάτι που θα τονώσει την επιχειρηματικότητα στο διαδίκτυο αφού η εντοπιότητα είναι ένας βασικός παράγοντας επιλογής του καταναλωτή και μια τέτοια ενέργεια θα ενίσχυε την τάση αυτή προτίμησης του καταναλωτικού κοινού.

techpress.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *