Το βούρτσισμα των δοντιών προστατεύει από την αρθρίτιδα !

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, η κακή κατάσταση των δοντιών μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο ευθύνεται για ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Η έρευνα πραγμτοποιήθηκε από επιστήμονεςστη Σχολή Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Λούιβιλ στο Κεντάκι, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του βακτηρίου που είναι υπεύθυνο για την ουλίτιδα και την εμφάνιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, καθώς και την ταχύτερη εξέλιξη και μεγαλύτερη σοβαρότητα της νόσου.

Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, το βακτήριο αυτό φέρει την ονομασία Porphyromonas gingivalis και παράγει ένα ένζυμο που αντιδρά με τα υπολείμματα κάποιων πρωτεϊνών.

Το ανοσοποιητικό εκλαμβάνει τις αντιδράσεις αυτές σαν εισβολείς του οργανισμού, με αποτέλεσμα να αντιδρά υπερβολικά, να επιτίθεται στον ίδιο τον οργανισμό και έτσι να εμφανίζεται η ασθένεια. 

Και στο παρελθόν μελέτες είχαν δείξει, ότι σε ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα η ουλίτιδα εμφανίζεται με διπλάσια ένταση.

Σύμφωνα με τον δρ Jan Potempa, που συμμετείχε στη μελέτη, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο βακτήριο προφανώς ευθύνεται για την πρόκληση της ασθένειας, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουν εκτενέστερες μελέτες που να επιβεβαιώνουν το συμπέρασμα αυτό.

πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *