Drone «καμικάζι» από την Kalashnikov

Drone «καμικάζι» από την Kalashnikov

en.kalashnikov.media

H Kalashnikov Group παρουσίασε ένα νέο drone αναγνώρισης και επίθεσης, το οποίο, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι σε θέση να εντοπίζει αυτόνομα και να καταστρέφει εχθρικούς στόχους σε αέρα, ξηρά και στο νερό.

Σύμφωνα με το RT, το ZALA Lancet δεν απαιτεί επιπρόσθετες επίγειες ή ναυτικές υποδομές για να εντοπίζει και να εμπλέκει τους στόχους του, και μπορεί να βασίζεται στις δικές του δυνατότητες αναγνώρισης, πλοήγησης και επικοινωνίας, καθώς και στην κεφαλή του, βάρους τριών κιλών, για την πραγματοποίηση «πληγμάτων ακριβείας» σε ακτίνα 40 χλμ. Επίσης, το drone μπορεί να μεταδίδει συνεχές βίντεο καθ'όλη τη διάρκεια της αποστολής του.

«Στο πλαίσιο του σύγχρονου πολέμου, το drone είναι ικανό να πλήττει στόχους στον αέρα, στην ξηρά και στο νερό» είπε ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, επικεφαλής της ρωσικής Rostec Corporation, μετά την παρουσίαση του drone στο πλαίσιο του στρατιωτικού και τεχνολογικού φόρουμ ARMY 2019.

Το Lancet είναι το δεύτερο επιθετικό drone που παρουσιάζει μέσα στη χρονιά η ZALA AERO, θυγατρική της Kalashnikov Group- με την εταιρεία να αποκαλύπτει λίγες λεπτομέρειες, αλλά να τονίζει πως πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο είναι «δοκιμασμένο». Προηγουμένως, είχε παρουσιαστεί το KYB, ένα drone που μπορεί να εκρήγνυεται όταν φτάνει στον στόχο του, πιάνοντας ταχύτητες μέχρι και 130 χλμ/ ώρα.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *