Drones με τεχνητή νοημοσύνη για την προστασία κολυμβητών από κροκοδείλους στην Αυστραλία

Drones με τεχνητή νοημοσύνη για την προστασία κολυμβητών από κροκοδείλους στην Αυστραλία

Shutterstock

Drones με τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό κροκοδείλων που μπορεί να απειλούν κολυμβητές στο Κουΐνσλαντ της Αυστραλίας.

Όπως αναφέρει το BBC, τα drones αναπτύχθηκαν από τη Little Ripper Group και το University of Technology Sydney και μπορούν να εντοπίσουν μέχρι και 16 διαφορετικά είδη υδρόβιων πλασμάτων. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το σύστημα παρουσιάζει ακρίβεια της τάξης του 93%.

Τα drones είναι εξοπλισμένα με σειρήνες, ηχεία και σωσίβια τα οποοία μπορούν να ριχτούν σε κολυμβητές που κινδυνεύουν.

Σύμφωνα με το ZDNet, πρόκειται για την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται και σε drones εντοπισμού καρχαριών της Little Ripper Group. Όπως είπε ο ιδρυτής της εταιρείας, Πολ Σκάλι Πάουερ, τη Little Ripper Group προσέγγισε η κυβέρνηση του Κουΐνσλαντ, με σκοπό την προστασία των ανθρώπων που πηγαίνουν στην παραλία από κροκόδειλους σε ξηρά και θάλασσα.

«Η κυβέρνηση του Κουΐνσλαντ είπε “έχουμε μια πρόκληση για εσάς, μπορείτε να εντοπίζετε κροκόδειλους για εμάς;” Οι κροκόδειλοι είναι τύποι που τους αρέσουν τα σκοτεινά, λασπώδη νερά, οπότε δεχτήκαμε την πρόκληση».

Επίσης, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στο Amazon Web Services (AWS) Public Sector Summit στην Καμπέρα, το AWS cloud βοήθησε στη μείωση του latency στα video feeds από τα drones από τα 10 δευτερόλεπτα στο 1 δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης ζωντανού βίντεο από smartphone μέσω εφαρμογής.

Το προηγούμενο καλοκαίρι 51 drones χρησιμοποιήθηκαν ανά την Αυστραλία για τον εντοπισμό κολυμβητών σε κίνδυνο. Η Little Ripper Group επίσης σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει drones μακράς εμβέλειας για την επιτήρηση παραλιών όπου δεν λαμβάνουν χώρα περιπολίες από τις αρχές στην Αυστραλία: Οι πρώτες πτήσεις αναμένονται μεταξύ Σίδνεϊ και Νιούκαστλ.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *