Eρευνα της Βουλής για τις καταγγελίες του κ. Αγγελή

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τη διενέργεια έρευνας από την επόμενη Βουλή για τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή σχετικά με την εμπλοκή υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση της υπόθεσης Novartis προανήγγειλε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφορικά με την επιστολή του κ. Αγγελή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε (Open TV) ότι «δεν είναι καινούργια αυτά. Τα γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό, αλλά χθες τα είδαμε γραμμένα από έναν εν ενεργεία αντεισαγγελέα, ο οποίος ευθέως εμπλέκει δύο υπουργούς της κυβέρνησης σε μια πολιτική σκευωρία». Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «είναι ξεκάθαρο ότι στην υπόθεση αυτή υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις οι οποίες δόθηκαν από την κυβέρνηση. Δέκα άνθρωποι στοχοποιήθηκαν. Οδηγήθηκε η υπόθεση στη Βουλή, διασύρθηκαν δέκα άνθρωποι για να επιστρέψει πίσω στη Δικαιοσύνη». Και διεμήνυσε ότι «οι καταγγελίες αυτές είναι πολύ σοβαρές και προφανώς θα πρέπει να διερευνηθούν. Και από τη στιγμή που εμπλέκονται υπουργοί σε αυτήν την υπόθεση, είναι δεδομένο ότι με κάποιον τρόπο η υπόθεση αυτή θα φτάσει στη Βουλή. Στην επόμενη Βουλή πια».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ανάγκη αποκατάστασης της θεσμικής τάξης στη Δικαιοσύνη, ενώ τόνισε ότι οι «εκλογές αυτές δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την ποιότητα της δημοκρατίας μας». Ο κ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε και ποιος είναι ο περίφημος «Ρασπούτιν» το υπουργείου Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι όλοι το γνωρίζουν, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας. «Υπουργός του είναι, δεν είναι κάποιος άγνωστος. Δυο υπουργοί υπάρχουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, μην κοροϊδευόμαστε τώρα», είπε, ενδεικτικά, ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προανήγγειλε, ακόμα, μικρότερο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο δεν θα έχει καθόλου αναπληρωτές υπουργούς. Επίσης, θα θεσπιστεί άμεσα ανεξάρτητη αρχή διαφάνειας, στην οποία θα συνενώνονται όλοι οι σημαντικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους. «Είναι αδιανόητο η εκτελεστική εξουσία να προΐσταται της υπηρεσίας διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς που αφορά και την ίδια. Είναι μια σημαντικότατη τομή, θα συμπεριλαμβάνεται και αυτή στο πρώτο μας νομοσχέδιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε σε μια σειρά από προτεραιότητές του, με κύρια αυτή της ενίσχυσης της ανάπτυξης. Επιπλέον, της παροχής κινήτρων στις επιχειρήσεις, «ώστε να δίνουν μεγαλύτερα μπόνους και πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους. Διότι θέλουμε οι εργαζόμενοι να είναι ικανοποιημένοι και καλά αμειβόμενοι».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε, ακόμη, τον σχεδιασμό του για αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, διαψεύδοντας για ακόμα μία φορά τα περί απολύσεων στο Δημόσιο. «Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο, καμία απόλυση. Το έχω πει τόσες φορές, δεν θα κουραστώ να το λέω. Το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη με άξιους και υπερήφανους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα υπηρετούν το λειτούργημά τους με υπερηφάνεια, αυταπάρνηση, αλλά προφανώς θα υπόκεινται σε αξιολόγηση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας Ελληνας σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσίων υπαλλήλων, που δεν θέλει την έννοια της αξιολόγησης. Οχι τιμωρητική αξιολόγηση, αλλά αξιολόγηση-επιβράβευση των καλύτερων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *