Απάντηση στον προκλητικό Μ.Σουλτς: “Θα μας ρωτάτε πριν κάνετε οτιδήποτε εξ ονόματός μας – Eίμαστε ισότιμοι εταίροι”

Θα μας ρωτάτε πριν κάνετε οτιδήποτε εξ’όνοματός μας” διέρρευσε πριν από λίγο το Μέγαρο Μαξίμου ως απάντηση στις απειλές του Γερμανού Μάρτιν Σουλτς που έκανε το ατόπημα να πει ότι “η κυβέρνηση αυτή δεν θα κρατήσει”.

Την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσαν τα επιθετικά σχόλια του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σχετικά με την αλλαγή στάσης της Ελλάδας στο θέμα των ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Σημειώνεται ότι ο Μάρτιν Σουλτς είχε δηλώσει “σοκαρισμένος” από την αλλαγή στάσης στο θέμα της Ουκρανίας.

Λίγη ώρα πριν ο Μάρτιν Σουλτς προσγειωθεί στην Αθήνα, σπό το πρωθυπουργικό περιβάλλον σημειώνεται ότι «από την πρώτη στιγμή τονίστηκε πως είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ισότιμο μέλος της ΕΕ και ότι δεν μπορεί να εμφανίζεται απόφαση χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση και η σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών μελών. Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διάλογος και στην σημερινή σύνοδο των ΥΠΕΞ θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα».

Σημειώνεται ότι την απουσία διαβούλευσης έχει επισημάνει και η Κυπριακή κυβέρνηση, ενώ εν όψει της συνάντησης Τσίπρα – Σουλτς, κορυφαίες κυβερνητικές πηγές τονίζουν τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

– η αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων και πρωτίστως η ανθρωπιστική κρίση «που προκλήθηκε από μία τοξική πολιτική»

– η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους και

– η προώθηση αμοιβαία επωφελούς πολιτικής που θα προωθεί την ανάπτυξη και την απασχόληση

Δηλαδή δεν έχουν καν σκοπό να του επιτρέψουν να θέσει στην ατζέντα τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που το Βερολίνο και η Ουάσιγτον από πίσω, αποφάσισαν με “δημοκρατικές” διαδικασίες.

Θυμίζουμε ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες απλά παρουσίασαν ένα προσχέδιο για τις νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας θεωρώντας αυτονόητο ότι όλοι θα το αποδεχτούν και θα το υπογράψουν, υπακούοντας σαν…υπόδουλοι.

Εάν η Ελλάδα κρατήσει σθεναρή στάση αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι όπως η Κύπρος και η Ουγγαρία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *