ecoDemonstrator: Η Boeing δοκιμάζει νέες τεχνολογίες για επιβατηγά αεροσκάφη

ecoDemonstrator: Η Boeing δοκιμάζει νέες τεχνολογίες για επιβατηγά αεροσκάφη

EPA/LARRY W. SMITH

Έναν νέο γύρο δοκιμών για την αξιολόγηση νέων τεχνολογιών οι οποίες προορίζονται για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες – από τη βελτίωση της ασφάλειας πτήσεων μέχρι τη βελτίωση της εμπειρίας πτήσης- αρχίζει η Boeing.

Η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε ένα Boeing 777 το οπίο θα αποτελέσει την ιπτάμενη πλατφόρμα δοκιμών για 50 προγράμματα το 2019.

«Πρόκειται για τη νέα μας εισαγωγή στο πρόγραμμα ecoDemonstrator, όπου εξετάζουμε πώς πλήρωμα και επιβάτες μπορούν να έχουν μια καλύτερη εμπειρία και πώς τεχνολογίες μπορούν να κάνουν τις πτήσεις πιο ασφαλείς, πιο αποδοτικές και πιο ευχάριστες» είπε ο Μάικ Σίνετ, αντιπρόεδρος product strategy και future airplane development στη Boeing Commercial Airplanes. «Χρησιμοποιώντας το 777 ως ιπτάμενη πλατφόρμα δοκιμών μπορούμε να μαθαίνουμε γρηγορότερα και να πηγαίνουμε προς τα εμπρός σε βελτιώσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα και αξιοπιστία».

Μεταξύ των τεχνολογιών που θα δοκιμαστούν στο φετινό πρόγραμμα ecoDemonstrator είναι ο διαμοιρασμός ψηφιακών πληροφοριών μεταξύ του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, του κέντρου επιχειρήσεων της αεροπορικής εταιρείας κ.α. για τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας και της ασφάλειας μιας πτήσης, καθώς και μια εφαρμογή που θα χρησιμοποιεί τηλεπικοινωνίες νέας γενιάς για την αυτόματη παροχή πληροφοριών αναδρομολόγησης στους πιλότους όταν οι καιρικές συνθήκες επιτάσσουν κάτι τέτοιο. Ακόμη, θα περιλαμβάνονται τεχνολογίες διασυνδεδεμένης καμπίνας για «έξυπνη» κουζίνα και τουαλέτες, καθώς και παρακολούθηση θερμοκρασίας και υγρασίας στο εσωτερικό για να μπορεί το σύστημα να προβαίνει σε αυτόματες ρυθμίσεις. Επίσης, θα δοκιμαστούν κάμερες που προορίζονται να παρέχουν στους επιβάτες εικόνα από το εξωτερικό του αεορσκάφους.

Το πρόγραμμα ecoDemonstrator της Boeing άρχισε το 2012, και μέχρι το 2018 τα πέντε αεροσκάφη του δοκίμασαν 112 τεχνολογίες. Πάνω από το 1/3 εξ αυτών έχουν περάσει στο στάδιο της εφαρμογής από τη Boeing ή από συνεργάτες της, ενώ περίπου οι μισές βρίσκονται σε φάση περαιτέρω ανάπτυξης.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *