Τι περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα στο Ζάππειο Μέγαρο – Δρακόντειο μέτρα ασφαλείας για το Ecofin

Με χιλιάδες αστυνομικούς να έχουν μετατρέψει σε «αστακό» το κέντρο της Αθήνας και κυρίως τους χώρους περιμετρικά του Ζαππείου Μεγάρου, πραγματοποιούνται σήμερα…

το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) και το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin).

 Η άφιξη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, των στελεχών της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM στο άτυπο Eurogroup ξεκίνησε στις 08.00 το πρωί, με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ να κηρύσσει την έναρξη της συνεδρίασης.

 Το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα ολοκληρωθεί περίπου στις 12.30, οπότε και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναμένεται η τοποθέτηση του οργάνου για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος και για το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων.

 Στις 1.15 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το γεύμα εργασίας του Ecofin, στο οποίο θα παραβρεθούν και οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρωζώνης. Στις 15.30 θα ξεκινήσει το πρώτο σκέλος της συνεδρίασης του Συμβούλιου υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα επικεντρωθεί στις οικονομικές προοπτικές και σε θέματα δημοσιονομικής σταθερότητας. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί στις 18.30 το απόγευμα και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

 Θα ακολουθήσει η 13η Υπουργική Συνάντηση Ecofin με τον Ευρω-Μεσογειακό Φορέα Επενδύσεων (FEMIP), η οποία θα ολοκληρωθεί στις 20.00 το βράδυ, με συνέντευξη Τύπου να ακολουθεί. Στις 20.30 το βράδυ τα μέλη του Ecofin θα μεταβούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα υπάρξει δείπνο προς τιμήν τους, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *