Εκλογές την άνοιξη αν πετύχει το “πείραμα” κατά της Χρυσής Αυγής βλέπει το Economist

Την εκτίμηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να αποφασίσει να πάει σε εκλογές την άνοιξη, αν βγει ενισχυμένος στις δημοσκοπήσεις από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κάνει σήμερα σε άρθρο του στην ηλεκτρονική του σελίδα το περιοδικό Economist…
Ο αρθρογράφος, αφού παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της ΧΑ, αλλά και το ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, εξάγει κάποια πολιτικά συμπεράσματα για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.


Όπως λέει, η επιτυχία στο θέμα της εξάρθρωσης της ΧΑ θα εξαρτηθεί από το αν είναι όντως «δεμένη» η υπόθεση. Αν μπορέσει να αποδειχτεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε δολοφονίες και άλλες παράνομες ενέργειες, τότε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά μπορεί να βγει κερδισμένη από την υπόθεση. Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, οι κινήσεις της κυβέρνησης μπορεί να εκληφθούν ως αντιδημοκρατική κίνηση απέναντι σε ένα κόμμα.

«Οι αισιόδοξοι λένε ότι αν ο κ. Σαμαράς νιώσει ότι η ΝΔ ανεβαίνει, τότε θα κατέβει σε εκλογές την άνοιξη ώστε να έχει μια πιο ισχυρή νέα κυβέρνηση», καταλήγει το κομμάτι, υπογραμμίζοντας ότι μια πιο σταθερή κυβέρνηση θα βοηθούσε τον κ. Σαμαρά στις διαπραγματεύσεις του με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας για ένα τρίτο πακέτο στήριξης. Αν μη τι άλλο, όμως, ο Έλληνας πρωθυπουργός σίγουρα κέρδισε πόντους με την «απροσδόκητη κίνησή του» κατά των νεοναζί.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *