Αποκλειστικό άρθρο του Κώστα Χαρδαβέλλα στο EgioNews: Δεν μπορεί κανείς να παίζει με 2.656 ψυχές και ζωές

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Δεν μπορεί κανείς να παίζει με 2.656 ψυχές και ζωές. Άλλο καθαρίζω την «αμαρτωλή ΕΡΤ» και βρίσκω αυτούς που ρήμαξαν τα ταμεία της δημόσιας τηλεόρασης κλέβοντας και χαρίζοντας σε ημετέρους και άλλο «σκοτώνω» την ΕΡΤ μέσα σε ένα βράδυ…..

Γιατί η ΕΡΤ δεν είναι μόνο κονσόλες ήχου, μόνιτορ, κάμερες, μικρόφωνα και μονταζιέρες. Η ΕΡΤ είναι –κυρίως- οι άνθρωποι της. Όλοι αυτοί που δουλεύοντας εκεί ζούσαν, έκαναν οικογένειες, έφερναν στον κόσμο παιδιά, ονειρεύονταν, κρατούσαν αναμμένο το φως της Ενημέρωσης σε κάθε άκρο της Ελλάδας και σε κάθε γωνιά της γης που υπάρχει Ελληνισμός.Αυτοί οι άνθρωποι οδηγήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο εκτελεστικό απόσπασμα με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ενός μόνο ανθρώπου. Του Αντώνη Σαμαρά.

Μαγκιά του, λένε μερικοί.

Εγώ που μεγάλωσα στις αλάνες της Καλλιθέας και εν συνεχεία βγήκα στους δρόμους της φωτιάς ως δημοσιογράφος, την έμαθα αλλιώς την μαγκιά.

Δεν «σκοτώνεις» επειδή κυβερνάς μια χώρα, 2.656 ανθρώπους σε ένα βράδυ, για να εξοικονομήσεις τα «κεφάλια» που σου ζητούν οι «κυνηγοί κεφαλών» της Τρόικα. Κάθεσαι μαζί τους, πιέζεις και διαπραγματεύεσαι, αναζητάς λύσεις και υποχωρείς μόνο όταν έχεις εξαντλήσει κάθε περιθώριο.Αυτό ναι. Είναι μαγκιά.
Αυτά που συμβαίνουν σήμερα μου θυμίζουν έναν ανεκδιήγητο «καραβανά» που συναντήσαμε τον Οκτώβριο του 1981 στην τότε ΥΕΝΕΔ ( μετέπειτα ΕΤ-1) την πρώτη μέρα που μπήκαμε οι τρεις «κομάντος» (Δημαράς, Λιάνης, Χαρδαβέλλας) για να στήσουμε την τηλεοπτική εκπομπή «ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ».
« Εγώ ρε διοικώ αυτό το σταθμό. Κι όποιος δεν υπακούει φουτιά και τσικούρ ρε! Έτσι δεν λέτε εσείς οι… κομμουνιστές;».

Σε μία εβδομάδα τον είχαμε «τρελάνει». Και σε 10 μέρες τον στείλαμε «αδιάβαστο» να ζητήσει μετάθεση από την ΥΕΝΕΔ.

Μερικές φορές η ιστορία επαναλαμβάνεται…

http://egionews.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *