EKTAKTO: To Υ/Β S 121 «ΠΙΠΙΝΟΣ» καταπλέει στον Όρμο της Σούδας και …Ετοιμάζεται να «σφραγίσει» τα Στενά!

Το Υποβρύχιο ΠΙΠΙΝΟΣ του Πολεμικού φτάνει στο Ναύσταθμο της Σούδας για Ακουστικές Μετρήσεις και …

ετοιμάζεται να αναλάβει Αποστολή ή Αποστολές …Χωρίς κανείς να γνωρίζει που και σε ποια νερά !
Ακουστικές μετρήσεις από το υποβρύχιο “ΠΙΠΙΝΟΣ” θα πραγματοποιηθούν στη θαλάσσια περιοχή του όρμου της Σούδας μεταξύ του διαστήματος από την Δευτέρα 16 έως την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου και τις ώρες από 6 μ.μ. έως 6 π.μ. ανάλογα τις καιρικές συνθήκες.
Αυτό ανακοίνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων το οποίο παρακαλεί τους πλοιάρχους – κυβερνήτες και ναυτικούς πράκτορες των σκαφών για την αποφυγή διέλευσης από την συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες το “ΠΙΠΙΝΟΣ” τύπου 214 είναι ένα από τα δύο καινούργια υποβρύχια του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και θεωρείται παγκοσμίως κορυφαίο υποβρύχιο στην κατηγορία των συμβατών.
Μετά την παραλαβή του S120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ,το S121 ΠΙΠΙΝΟΣ, πλέον ανήκει στην δύναμη του Στόλου σε μια δύσκολη στιγμή για την άμυνα της χώρας.
Συγκεκριμένα οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης και είναι το δεύτερο υποβρύχιο μετά τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ το οποίο «θα δοκιμάσει τα νεύρα» των Τούρκων και του Τουρκικού Ναυτικού, καθώς μέχρι τα εισέλθουν σε υπηρεσία τα δικά του 214 περί το 202ο και βάλε!
Οι δοκιμές ανοικτής θαλάσσης γίνονται πριν την επιχειρησιακή ένταξή του στο Στόλο, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι και από τις αρχές της ανοίξεως θα είναι έτοιμο αν χρειαστεί και θα μπορεί να δράσει αποτελεσματικά.
Γεγονός είναι ότι με τα δύο Type 214 η έξοδος του τουρκικού Στόλου από τους ναυστάθμους του γίνεται προβληματική και πολύ δύσκολη υπόθεση: Η «σφράγιση» των τουρκικών ναυστάθμων στο Αιγαίο και της Μερσίνας απέναντι από την Κύπρο θα είναι αποτελεσματική

Το υποβρύχιο μπορεί να βάλλει ταυτόχρονα έξι τορπίλες και να τις κατευθύνει κατά ισάριθμων στόχων από ασφαλή απόσταση ενώ σε περιόδους κρίσης μπορεί να ελέγξει αθόρυβα μια τεράστια θαλάσσια περιοχή

veteranos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *