Το «ELKA Athina» δεν εντόπισε αντικείμενα του Boeing

Ούτε το ελληνικό πλοίο, ούτε άλλα παραπλέοντα σκάφη βρήκαν ίχνη της μοιραίας πτήσης Δεν εντόπισε τελικά το ελληνικό φορτηγό πλοίο «ELKA Athina» στην περιοχή των Στενών της Μάλακας ίχνη από το μοιραίο Boeing 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίσθηκε πριν 8 ήμερες.

Το πλοίο καθώς και άλλα παραπλέοντα, είχαν πάρει σήμα από τις αρχές κατά τη διέλευση τους από την περιοχή να ειδοποιήσουν αν αντιληφθούν ύποπτα αντικείμενα που μοιάζουν με βαλίτσες ή συντρίμμια και ενδέχεται να είναι από το αεροσκάφος.
Σύμφωνα όσα δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο αξιωματικός υπηρεσίας, Χαράλαμπος Μπαρουτσάκης, από την επικοινωνία μεσώ ασυρμάτου φαίνεται ότι ούτε άλλα παραπλέοντα πλοία έχουν εντοπίσει ίχνη.

Στην περιοχή είναι νύχτα και σύμφωνα με πληροφορίες με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να κατευθυνθούν και άλλα πλοία προκειμένου να διεξάγουν έρευνες. Το ELKA Athina συνεχίζει την πορεία του.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των χωρών που εμπλέκονται στις έρευνες για το Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών έχει φθάσει τις 25, για τις επιχειρήσεις που καλύπτουν μεγάλο εύρος, στη θάλασσα και στην ξηρά.

Η συνεργασία περιλαμβάνει δορυφορικά και στρατιωτικά δεδομένα, ενδεχομένως ευαίσθητα, με τις χώρες αυτές, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Γαλλία.

Από την πλευρά της, η Γαλλία στέλνει τρεις ειδικευμένους ερευνητές για να συμμετάσχουν στις έρευνες για το Μπόινγκ 777 ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *