ETE- ΕΥΡΩΒ: Σε αναμονή πολιτικής λύσης

Σε αναζήτηση πολιτικής λύσης, που θα επιτρέψει τη συνέχιση της διαδικασίας συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank, με ταυτόχρονη, όμως ανάληψη δεσμεύσεων, που να καθιστούν θελκτικότερη τη συγχώνευση για τους ιδιώτες επενδυτές και μικρότερο το ενδεχόμενο περαιτέρω δημοσιονομικής επιβάρυνσης βρίσκεται η ελληνική πλευρά.

Παρά την …
πρόοδο που επιτεύχθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και των επικεφαλής της Τρόικα, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, η λύση για τη συγχώνευση Εθνικής- Eurobank δεν έχει «κλειδώσει».

Οι δανειστές ζητούν για να εγκρίνουν την κατ εξαίρεση χορήγηση παράτασης στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής να δεσμευθεί η ελληνική πλευρά σε ένα πλάνο ενεργειών που αφενός θα δημιουργήσει προσφορότερες συνθήκες για την εξασφάλιση της κάλυψης της ελάχιστης συμμετοχής των ιδιωτών στην αύξηση κεφαλαίου και αφετέρου θα περιορίσει τους δυνητικούς κινδύνους περαιτέρω δημοσιονομικής επιβάρυνσης της χώρας από το νέο τραπεζικό όμιλο.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η διοίκηση της Εθνικής κινούνται ήδη από την περασμένη εβδομάδα προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως αποκάλυψε την Παρασκευή το Euro2day η συντονιστική επιτροπή συγχώνευσης των δύο τραπεζών παρουσίασε σε τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικας ένα επιθετικότερο business plan ως τις συνέργειες και την διαχείριση στοιχείων ενεργητικού.

euro2day.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *