Έκτακτη συνέλευση της Eurobank

Tη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της στις 30 Απριλίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank.

H έκτακτη γενική συνέλευση καλείται να αποφασίσει για τη:…..

– Μείωση του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας μέσω ταυτόχρονης (i) αύξησης της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής και μείωσης του συνολικού αριθμού των μετοχών με συνένωση τους (reverse split) και (ii) μείωσης της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής (όπως θα έχει διαμορφωθεί μετά το reverse split), με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού, με τροποποίηση του καταστατικού της τράπεζας.

– Έκδοση μη εξασφαλισμένων και μειωμένης κατατάξεως αορίστου διάρκειας ομολογιών μετατρέψιμων υπό αίρεση σε κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της τράπεζας, με δικαίωμα εξαγοράς τους από την τράπεζα (cocos), συνολικού ποσού έως 1,7 δισ. ευρω, όπως αυτό θα προσδιορισθεί ειδικότερα από την Τράπεζα της Ελλάδος.

– Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας για άντληση κεφαλαίων μέχρι ποσού 5, 8 δισ. ευρώ μέσω έκδοσης νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών.

 πληροφορίες από το ΑΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *