EuroBasket U16: Η Ισπανία στους “4” χάρη σε μία τεχνική ποινή

EuroBasket U16: Η Ισπανία στους "4" χάρη σε μία τεχνική ποινή

Η Ισπανία έκαμψε την αντίσταση της Σερβίας (72-71) στην παράταση και πήρε το εισιτήριο για τους "4" του EuroBasket U16, με το παιχνίδι να κρίνεται από τεχνική ποινή που δόθηκε στους "όρλοβι" στα 1.9'' για το τέλος του έξτρα πενταλέπτου.

Η Ισπανία έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του EuroBasket U16 που διεξάγεται στο Ούντινε. Σε ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι, η "φούρια ρόχα" έκαμψε την αντίσταση της Σερβίας (72-71) στην παράταση, με την τελευταία φάση του αγώνα όμως να σηκώνει πολλή συζήτηση και να φέρνει το ξέσπασμα των ανθρώπων των "όρλοβι".

Με το παιχνίδι στο "Χ" (71-71) και το ρολόι να δείχνει 1.9'' για το τέλος της παράτασης, ο ισπανικός πάγκος πήρε τάιμ άουτ και μετέφερε την μπάλα στην γραμμή των εννέα μέτρων. Πριν δώσει την μπάλα στον Τόνι Περάιρε, ο διαιτητής έκανε υπόδειξη στον Μάρκο Μάρκοβιτς για να μην περάσουν το σώμα ή τα άκρα του την πλάγια γραμμή -με αποτέλεσμα την αντικανονική παρενόχληση της επαναφοράς.

Ο ψηλός της σερβικής ομάδας κάνει τέσσερα άλματα για να κρύψει το οπτικό πεδίο στον αντίπαλό του, σε ένα όμως εξ αυτών χάνει ελαφρώς την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πατήσει έξω από το γήπεδο.

Ο διαιτητής αμέσως τον χρεώνει με "Τ" και δίνει τη δυνατότητα στην Ισπανία να πάει στην γραμμή, με τον Χουάν Νούνιες Γκαρσία να ευστοχεί και να χαρίζει τη νίκη – πρόκριση στην ομάδα του.

Όπως είναι λογικό, ο πάγκος της Σερβίας διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία στέρησε από τους "όρλοβι" τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την πρόκριση στη δεύτερη παράταση.

Για την ιστορία, ο παίκτης που έβαλε την τελευταία κρίσιμη βολή ήταν κι ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 19 πόντους, με τον Ρούμπεν Ντομίνγκεζ Γκονζάλεθ να προσθέτει 12 πόντους. Από τη Σερβία ξεχώρισε ο Μάτιγια Μπέλιτς με 28 πόντους και 14 ριμπάουντ σε 41'49'' συμμετοχής.

Η επίμαχη φάση

Photo Credits: FIBA

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *