Eurobasket U18: Η Λιθουανία απέκλεισε την Σερβία, στους “8” οι Βρετανοί

Eurobasket U18: Η Λιθουανία απέκλεισε την Σερβία, στους "8" οι Βρετανοί

Η Μεγάλη Βρετανία και η Λιθουανία απέκλεισαν το Μαυροβούνιο και την Σερβία αντίστοιχα, παίρνοντας την πρόκριση για τους "8" του Eurobasket U18 (VIDEOS).

Οι πρώτες μεγάλες εκπλήξεις της φάσης των "16" του Eurobasket U18 του Βόλου έγιναν, προκάλεσαν θόρυβο και έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην πορεία της Ελλάδας. Κι αυτό διότι η Λιθουανία νίκησε την Σερβία 56-54, πέταξε εκτός συνέχειας ένα από τα φαβορί για το βάθρο και περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό της στους "8", ο οποίος θα προκύψει από την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Φινλανδία.

Ο Μοντέστας Κανκλέρις (11 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν ο πρώτος σκόρερ της Λιθουανίας, η οποία έκλεισε την τρίτη περίοδο με προβάδισμα 19 πόντων. Κι όμως, το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει ακόμα. Οι Σέρβοι, παρότι τελείωσαν την τρίτη περίοδο με δύο πόντους και 1/16 σουτ (!), κατόρθωσαν να επιστρέψουν στο ματς και να μειώσουν το σκορ σε 54-56 στο 39', χάρις σε δύο συνεχόμενα τρίποντα του Ποκουσέβσκι σε διάστημα 11 δευτερολέπτων!

Δείτε τα τρίποντα του Ποκουσέβσκι:

Pokusevski pulls out his inner Reggie Miller ゚ヤᆬa href="https://twitter.com/hashtag/FIBAU18Europe?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#FIBAU18Europe@KSSrbije ?￰゚ヌᄌ
? https://t.co/3BHsoTR1jr
? https://t.co/SI0sruUkmJ pic.twitter.com/SFwM7Q0oIL

— FIBA (@FIBA) July 31, 2019

Στην συνέχεια οι δύο ομάδες αστόχησαν σε τρεις συνεχόμενες επιθέσεις, ο Μαρτσιουλιόνις έχασε δύο βολές στα 8,6'' και στην τελευταία επίθεση η Σερβία δεν μπόρεσε να κάνει καν επίθεση, χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία να κλέψει τη νίκη. Κάπως έτσι οι Λιθουανοί ακολούθησαν στους "8" τους Τούρκους, τους Ισπανούς, τους Ρώσους και τους Γάλλους.

Αν και άστοχος (2/10 δίποντα, 4/8 τρίποντα), ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι ήταν πάλι ο κορυφαίος των Σέρβων και αυτός που τους έβαλε στο παιχνίδι στην τέταρτη περίοδο με τα τρίποντα. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού τελείωσε το ματς με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 7 κοψίματα στα 31'22'' που αγωνίστηκε. Είχε βέβαια και 6 λάθη…

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑΡΙΑ

Την μεγαλύτερη έκπληξη πάντως την διέπραξε η Μεγάλη Βρετανία, η οποία απέκλεισε και μάλιστα εύκολα το Μαυροβούνιο (77-62), παίρνοντας με θριαμβευτικό τρόπο την πρόκριση για τους "8" της διοργάνωσης. Με τον Όκρος (18 πόντοι) να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του στο τουρνουά και τους Έζε (13 πόντοι), Εβμπουόμουαν (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ), Σάλεϊμαν (10 πόντοι) κύριους συμπαραστάτες, η ομάδα του Άλαν Κιν ξέφυγε στο 19' με διαφορά 20 πόντων (40-20) χάρις σε ένα σερί 12-0 και δεν κοίταξε ξανά πίσω της.

Looks like Jovan Kljajic'legs are fresh ? The vertical jump on that one ?#FIBAU18Europe
? https://t.co/3BHsoTR1jr
? https://t.co/SI0sruUkmJ pic.twitter.com/65syl6yVs8

— FIBA (@FIBA) July 31, 2019

Οι Βρετανοί προηγήθηκαν ακόμα και με 22 πόντους διαφορά στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκαν ποτέ από τους Μαυροβούνιους, οι οποίοι είχαν σε κάκιστη βραδιά τα δύο αστέρια τους, τον Κλιάγιτς (11 πόντοι, 2/9 σουτ) και τον Τομάσεβιτς (9 πόντοι, 3/17 σουτ).

Photo credits: FIBA

Lithuanian ?゚ヌᄍ basketball is all about fundamentals … and highlights #FIBAU18Europe
? https://t.co/3BHsoTR1jr
? https://t.co/SI0sruUkmJ pic.twitter.com/GqZMfZCBNc

— FIBA (@FIBA) July 31, 2019

Kancleris is leading all scorers (10 PTS), Lithuania ?ヌᄍ are up by 4 and we happily accept highlight material ⚡️. #FIBAU18Europe
? https://t.co/3BHsoTR1jr
? https://t.co/SI0sruUkmJ pic.twitter.com/PYVvBFQcBo

— FIBA (@FIBA) July 31, 2019

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *