EuroCup: Η καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης

EuroCup: Η καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης

Οι Βαλένθια, Άλμπα Βερολίνου, Ούνικς Καζάν και Ανδόρα έφτασαν ως την ημιτελική φάση τoυ EuroCup και η καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης της τρέχουσας σεζόν αποτελείται από παίκτες τους. (VIDEO).

Οι Άντριου Αλμπισί (Ανδόρα), Έρικ ΜακΚόλουμ (Ούνικς Καζάν), Ρόκας Γκιεντράιτις (Άλμπα Βερολίνου), Λουκ Σίκμα (Άλμπα Βερολίνου) και Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (Βαλένθια) κέρδισαν με τις εμφανίσεις τους μία θέση στην καλύτερη πεντάδα του EuroCup της τεέχουσας σεζόν.

Ο Άντριου Αλμπισί στην τέταρτη του σεζόν στο EuroCup κατάφερε να βρεθεί για πρώτη φορά στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Ο 29χρονος Γάλλος γκαρντ μάλιστα την τρέχουσα σεζόν μοίρασε 118 ασίστ και ήταν ο καλύτερος πάσερ της διοργάνωσης. Δίπλα στον Άντριου Αλμπισί συναντάμε τον Έρικ ΜακΚόλουμ, ο οποίος κατά μέσο σημείωνε 13,2 πόντους ανά παιχνίδι και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτης. Ο ΜακΚόλουμ αναδείχθηκε ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες του EuroCup για δεύτερη φορά στην καριέρα του, καθώς ήταν στην καλύτερη πεντάδα και την αγωνιστική περίοδο 2015/16.

Ο 26χρονος Ρόκας Γκιεντράιτις είναι ο νεαρότερος παίκτης της καλύτερης πεντάδας, ενώ στη θέση "4" συναντάμε τον συμπαίκτη του στην Άλμπα Βερολίνου, Λουκ Σίκμα, ο οποίος είχε μέσο όρο 11,9 πόντους, 6,7 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ, 1,6 κλεψίματα, 0,4 κοψίματα και 2,3 λάθη.

Τέλος, καλύτερος σέντερ της διοργάνωσης για τέταρτη φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς. Ο 27χρονος Μαυροβούνιος ψηλός της Βαλένθια είχε μέσο όρο 10,1 πόντους, 5,4 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ, 0,7 κλεψίματα και 1,3 λάθη, ενώ είναι πρώτος σκόρερ (1.409) και ριμπάουντερ (1.627) στην ιστορία του EuroCup. Επίσης, σε οκτώ σεζόν στο EuroCuo έχει συγκεντρώσει 1.627 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

Photo credits: Eurokinissi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *