Εμφύλιος στο Eurogroup για την Ελλάδα

Ενας μίνι «εμφύλιος» πόλεμος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ευρωζώνης αναφορικά με…

το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα. Ο πρόεδρος Ντάισελμπλουμ, φανερά δυσαρεστημένος, υποστηρίζει στις κατ” ιδίαν συζητήσεις του ότι δεν αντιλαμβάνεται πως «κάποιοι», ελαφρά τη καρδία, λένε δεξιά και αριστερά, ότι το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας για το 2014 αλλά και για το 2015-2016, παραμένει ακάλυπτο και μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, αναφέρονται ακόμα και σε αριθμούς.
Το «καρφί» είναι ξεκάθαρο, αφορά στον Άσμουσεν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και παραμένει προς το παρόν αναπάντητο από την Φρανκφούρτη. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως το χάσμα που φαίνεται να δημιουργείται στους κόλπους του Eurogroup αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, διευρύνεται, αντί να μικραίνει. Και το χειρότερο από όλα είναι πως στο τέλος της ημέρας, αυτή η κατάσταση θα αποβεί σε βάρος της Ελλάδας, που είναι και ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας.
Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος επέστρεψε από τις Βρυξέλλες περισσότερο «μουδιασμένος» από κάθε άλλη φορά.

arouraios.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *