ΜΕΣΑ Ή ΕΞΩ ΣΤΟ EUROGROUP Η ΕΛΛΑΔΑ (Ήρθε η ώρα να πούμε “τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη”)

Η αρνητική απάντηση του Γερμανού Υπ. Οικον. Δρ. Σόϊμπλε στο τελευταίο (σημερινό) αίτημα της Ελλάδας για “παράταση της Δανειστικής Σύμβασης”
(πριν ακόμη αυτό σταλεί επισήμως στο Eurogroup) αποκαλύπτει πλήρως την άποψη ότι το πραγματικό διακύβευμα της διαπραγμάτευσης που διεξάγει η Ελληνική κυβέρνηση με το Eurogroup, δεν είναι τίποτε από όλα αυτά που ακούγονται στις χιλιάδες ώρες ανάλυσης του θέματος στα τηλεοπτικά πορτοπαράθυρα και έχουν γραφεί ως τώρα , στις χιλιάδες σελίδες του Τύπου, τις τελευταίες μέρες.
Το πραγματικό διακύβευμα είναι το αν η Ελλάδα θα επανακτήσει την χαμένη (με τους επονείδιστους και εθνοκτόνους όρους των “Μνημονίων”) Εθνική της Κυριαρχία (που έχει συμπαρασύρει στην απώλεια και την Λαϊκή Κυριαρχία της κοινωνίας της).
Αυτό (το τί “παίζεται”) φάνηκε καθαρά (και απορώ γιατί δεν προβάλλεται από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς αναλυτές τους) από την επιμονή των “δανειστών” να μην αποδεχθούν, ως γεγονός, το τέλος τού, υπάρχοντος μέχρι την ημέρα των εκλογών, “Προγράμματος”, όπως ισχυρίζεται η Ελληνική κυβέρνηση.
Βλέπουμε, λοιπόν, να μην γίνεται αποδεκτή (από τους δανειστές) συνέχιση της παροχής ρευστότητας στην Ελλάδα, μέσα στα πλαίσια ενός νέου “Προγράμματος” (“Γέφυρα” το ονόμασε η Ελληνική κυβέρνηση), αλλά να γίνεται αποδεκτή μέσα στα πλαίσια της παράτασης του υπάρχοντος “Προγράμματος”, το οποίο συμπεριλαμβάνει τις επαίσχυντες Μνημονιακές δεσμεύσεις που υποθηκεύουν κάθε Ελληνική περιουσία, δημόσια και ιδιωτική, με όρους πρωτοφανούς οικονομικής και πολιτικής υποτέλειας.
Οπότε, είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρο ποιο είναι το αντικείμενο της (μέχρι σήμερα) διαπραγμάτευσης στο Eurogroup και γίνεται απόλυτα σαφής και καθαρή η θέση των “δανειστών” : “Όχι, δεν επιτρέπουμε την επανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας σας, που μας την έχετε παραδώσει με τα Μνημόνια” !!!! “Συζητάμε για οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό”!!!
Έτσι, η Ελληνική κυβέρνηση, έχοντας λάβει και το σχετικό (καθ’ υπαγόρευση της Γερμανίας) τελεσίγραφο τού Eurogroup, για συμμόρφωση ή όχι με την σαφή αυτή θέση του, βρίσκεται εμπρός στη μεγάλη απόφαση:
“Οικονομικό βόλεμα με συνέχιση της παράδοσης της Αυτοδιάθεσης της Χώρας, ή Αυτοδιάθεση, με μεγάλο, αλλά πρόσκαιρο, ζόρι” ;;;
Αυτό το ερώτημα/δίλημμα, συνοψίζεται ως εξής:
“Υποδούλωση και βόλεμα, ή Αυτοδιάθεση και ζόρι” ;;;
Αυτό πρέπει να είναι και το ερώτημα στο ενδεχόμενο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, διότι τέτοιες αποφάσεις, ιστορικής σημασίας, μόνον Ο ΛΑΟΣ, ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ, μπορεί να πάρει, διότι αυτός θα κληθεί να τις υπερασπισθεί, ακόμα και με τη ζωή του.

Όθων Ιακωβίδης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *