Τελευταία Νέα

EWG: Προθεσμία έως τις 11 Μαρτίου για τα προαπαιτούμενα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μέχρι το Eurogroup στις 11 Μαρτίου έχει η Ελλάδα να ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα έτσι ώστε να εκταμιευθεί άμεσα η δόση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ αλλιώς οι αποφάσεις μεταφέρονται για τον Απρίλιο. Σε μία σύντομη συζήτηση στο σημερινό Euroworking group oι εκπρόσωποι των υπουργείων οικονομικών της Ευρωζώνης άκουσαν τις τοποθετήσεις των θεσμών όσον αφορά την δεύτερη μεταμνημονιακή έκθεση η οποία τους παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι παραμένουν ακόμα ανοιχτά σημεία όπως η συμφωνία στον νέο νόμο προστασίας της α’ κατοικίας καθώς ακόμα δεν είναι ικανοποιητικός για τους θεσμούς ενώ τονίστηκε και η ανάγκη για νέο διαγωνισμό πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ άμεσα καθώς και αυτό είναι ένα από τα μη ολοκληρωμένα προαπαιτούμενα.

Ακόμα και σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν καταφέρει να ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα μέχρι το επόμενο Eurogroup, η αίσθηση στις Βρυξέλλες είναι ότι οι θεσμοί θα προσπαθήσουν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους με ήπιο τρόπο λέγοντας ότι υπάρχουν μερικά προαπαιτούμενα που είναι ανολοκλήρωτα αλλά αναμένονται να ολοκληρωθούν. σύντομα Αυτό που τονίζουν είναι ότι καθώς οι χρηματοοικονομικές συνθήκες της χώρας βελτιώνονται με τα επιτόκια στο δεκαετές ομόλογο να πέφτουν δεν θέλουν να δημιουργήσουν περαιτέρω αστάθεια με βαριές δηλώσεις.

Όμως Ολλανδοί και Γερμανοί κράτησαν σκληρή στάση, με τον Ολλανδό εκπρόσωπο να υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ξαναεξεταστούν κατά πόσο έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα τον Ιούνιο και όχι τον Απρίλιο, και τον Γερμανό εκπρόσωπο να υπενθυμίζει ότι η απόφαση για εκταμίευση πρέπει να περάσει από το γερμανικό κοινοβούλιο. Ο ίδιος επισήμανε ότι τον Σεπτέμβριο είχε ειπωθεί στο κοινοβούλιο ότι η ειδική μεταχείριση στην προστασία της α’ κατοικίας θα καταργηθεί άμεσα.

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *