EΡXETAI ΠΑΓKOΣMIOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ;

O ALAN GREENSPAN (ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ FEDERAL RESERVE)  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ:«ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ  ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ…ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ»

ΒΙΝΤΕΟ

Μετά από την εκτύπωση από το Federal Reserve τρισεκατομμυρίων δολαρίων για να επιβιώσει το οικονομικό σύστημα , πολλοί επενδυτές και οικονομικές αυθεντίες έχουν συμπεράνει  ότι τα θεμελιώδη οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του κραχ του 2008 έχουν επιλυθεί.

Οι μετοχές βρίσκονται εξάλλου σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Αλλά οι μυημένοι βλέπουν το θέμα  διαφορετικά. Και αν υπάρχει κάποιο άτομο εκεί έξω , που καταλαβαίνει την  νομισματική πολιτική των ΗΠΑ και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της  στις εγχώριες και παγκόσμιες υποθέσεις , είναι ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve, ο κος  Alan Greenspan.

Ως επικεφαλής της πιο ισχυρής κεντρικής τράπεζας του κόσμου για σχεδόν δύο δεκαετίες,  είναι μυημένος για τις  εμπιστευτικές συζητήσεις  και τις μηχανορραφίες της κυβέρνησης , που μας έφεραν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Ο Greenspan συνάντησε  πρόσφατα τον βετεράνο αναλυτή  πόρων κο  Brien Lundin στο Επενδυτικό Συνέδριο της Νέας Ορλεάνης και μοιράστηκε  μερικές από τις σκέψεις του. Σύμφωνα με  τον κο Lundin, ο πρώην πρόεδρος της Fed κατέστησε σαφές ότι η κεντρική τράπεζα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα και  μάλιστα ένα που θα έχει  σημαντικές επιπτώσεις στο μέλλον.

Τον ρωτήσαμε που πιστεύει ότι θα βρίσκεται  η τιμή του χρυσού  σε πέντε χρόνια και απάντησε «σημαντικά  μεγαλύτερη.»

Στην ιδιωτική συνομιλία μας  τον ρώτησα για τα εκκρεμή χρέη … και για το ότι  το φορτίο του χρέους στις ΗΠΑ έχει γίνει τόσο μεγάλο , ώστε θα πρέπει να υπάρξει κάποια νομισματική υποτίμηση.

Ειδικότερα , απάντησε  για την εποχή των  πολιτικών  ποσοτικής χαλάρωσης και των μηδενικών  επιτοκίων  από τη Fed … ότι μπορεί  πραγματικά να μην βγούμε  από αυτήν χωρίς κάποιο σημαντικό γεγονός στην αγορά … Απ΄ ό  τι μπορώ να ερμηνεύσω , αυτό μπορεί να  είναι είτε ένα χρηματιστηριακό κραχ , είτε  μια παρατεταμένη ύφεση, η οποία στη συνέχεια θα προκαλούσε άλλο  ένα  γύρο νομισματικής αναθέρμανσης της Fed.

Σκέφτεται  ότι κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί και ότι δεν μπορούμε να βγούμε από αυτή την εποχή της εκτύπωσης χρήματος χωρίς κάποιες συνέπειες – και μάλιστα πολύ  σοβαρές  – και  ότι ο χρυσός θα επωφεληθεί από αυτές.

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη

Αν στην πραγματικότητα  παρατηρούμε  άμεσα  ένα σημαντικό γεγονός στην  αγορά  , όπως ο Alan Greenspan στη  συνέχεια προτείνει, η  διατήρηση του πλούτου πρέπει να αποτελέσει  μία βασική αρχή της κάθε στρατηγικής ετοιμότητας για να βαδίσουμε στο μέλλον.

Ο ίδιος ο Γκρίνσπαν , κάπως ειρωνικά, ήταν ένα υποστηρικτής του χρυσού  και του σταθερού σε αξία  χρήματος  , πριν από το διορισμό του ως προέδρου της Fed.  Και  ακόμα και αν δεν το συζητούσε  πολύ κατά τη διάρκεια της θητείας του, δηλώνει πλέον ενεργά  ότι μπορούμε να περιμένουμε να δούμε το χρυσό  σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα τιμών  μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η εκτίμηση του είναι πιθανό να βασίζεται στις ανησυχίες για το δολάριο ΗΠΑ, το οποίο  , όπως  ο Lundin σημειώνει , είναι περισσότερο από πιθανό να δοκιμαστεί από μια υποτίμηση του  σε κάποιο σημείο στο μέλλον.

Το τέλος πρέπει να έρθει κάποια στιγμή … Αν κοιτάξετε το διάγραμμα του δείκτη τιμής του  δολαρίου ΗΠΑ έχει διαμορφωθεί σε σχήμα παραβολής  τους τελευταίους μήνες …

Η ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2014 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ
Η ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2014 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ

Σε κάθε αγορά , που είναι τόσο μονόπλευρη, που  επιταχύνεται τόσο γρήγορα, αυτή  η τάση θα τελειώσει … και θα τελειώσει  πιθανότατα μ”  ένα αρκετά βίαιο τρόπο.

Και αν ο χρυσός  ανέβει  ως αποτέλεσμα, το ίδιο θα  ανέβουν και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία , που αφορούν τους φυσικούς πόρους  στους τομείς της ενέργειας και των ορυχείων.

Αυτό στο οποίο καταλήγω  είναι ότι τα περιουσιακά στοιχεία , που είναι απαραίτητα για να επιβιώσει  το λειτουργικό σύστημα μας,  θα έχουν πάντα  αξία, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε μια κατάσταση , όπου το δολάριο ΗΠΑ τυχαίνει να συντρίβεται.

Το Ουράνιο  για παράδειγμα, δίνει ενέργεια στο 20% των σπιτιών της Αμερικής , πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πάντα απαραίτητος φυσικός πόρος , ανεξάρτητα από το τπως συμπεριφέρεται το δολάριο.

Οι εκτιμήσεις του  Lundin συμφωνούν με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Uranium Energy Corp , του  κου Amir Adnani, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα  ότι μπορούμε κάλλιστα να δούμε μια «ανάσταση » της τιμής του ουρανίου  και των άλλων φυσικών πόρων, όπως ο χρυσός.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί  και για το πετρέλαιο και για τους πόρους τροφίμων.

Θα έχουν πάντα αξία, ανεξάρτητα από το αν το δολάριο είναι ισχυρό ή καταρρέει  βίαια υπό την επίδραση του βάρους του.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *