FT: «Οι τράπεζες δοκιμάζουν την όρεξη της αγοράς για την Ελλάδα»

Σε ενδιαφέρον επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας…

Financial Times με τίτλο «Οι τράπεζες δοκιμάζουν την όρεξη της αγοράς για την Ελλάδα».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, όταν το 2012 η Τράπεζα Πειραιώς αναζήτησε μέσω επενδυτικής διάσκεψης στο Λονδίνο έκτακτη χρηματοδότηση, οι μόνοι που ενδιαφέρθηκαν ήταν εκπρόσωποι hedge fund.

Φέτος, ωστόσο, στην πρώτη ανασφάλιστη έκδοση ομολόγου από την τράπεζα εδώ και πέντε χρόνια, η αντίδραση από το Σίτι του Λονδίνου κρίνεται διαφορετική. Όπως δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος Άνθιμος Θωμόπουλος, αυτή τη φορά συναντήθηκε με 100 επενδυτές σε μια εβδομάδα.

Η βρετανική οικονομική εφημερίδα σχολιάζει πως η επιστροφή της ελληνικής τράπεζας στις αγορές ίσως αποτελεί ένα σημείο καμπής για το πώς γίνεται αντιληπτή πια η περιφερειακή Ευρώπη. Αναφέρεται πως μέχρι στιγμής φέτος καταγράφεται ετήσια αύξηση 2% στην έκδοση ομολόγων από περιφερειακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ως ποσοστό εκδόσεων στην ευρωζώνη.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης μεταξύ άλλων ότι αναλυτές εικάζουν πως η ελληνική κυβέρνηση θα ακολουθήσει την Πειραιώς εντός του έτους με την πρώτη έκδοση ομολόγου μετά την περίοδο της κρίσης. Σε ανάλογη κίνηση έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα προβεί και η Alpha.

Σχολιάζεται εξάλλου ότι η έκδοση μετοχών από την Πειραιώς και την Alpha είναι μια απόπειρα «αξιοποίησης του θετικού κλίματος και της ισχυρής ζήτησης για περιφερειακά ενεργητικά στοιχεία». Παράλληλα, σημειώνεται πως η Eurobank και η Εθνική αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους κάλυψης μεγαλύτερων κεφαλαιακών ελλειμμάτων.

Πηγή: www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *