Τελευταία Νέα

Facebook: Μέτοχοι ζητούν να αποχωρήσει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ από πρόεδρος

Facebook: Μέτοχοι ζητούν να αποχωρήσει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ από πρόεδρος

REUTERS/AARON P. BERNSTEIN

Ο Ζάκερμπεργκ είναι τόσο διευθύνων σύμβουλος όσο και και πρόεδρος του διευθυντικού συμβουλίου του Facebook.

Ψηφοφορία με την οποία ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ καλείται να αποχωρήσει από πρόεδρος του Facebook αναμένεται να λάβει χώρα στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας την Πέμπτη.

Ο Ζάκερμπεργκ είναι τόσο διευθύνων σύμβουλος όσο και και πρόεδρος του διευθυντικού συμβουλίου του Facebook. Όπως αναφέρει το BBC, αυτοί που ζητούν να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου λένε πως κάτι τέτοιο θα τον βοηθούσε να επικεντρωθεί στη διοίκηση της εταιρείας. Ωστόσο, ο Ζάκερμπεργκ είναι εξαιρετικά απίθανο να χάσει την ψηφοφορία, γιατί έχει το 60% της συνολικής δύναμης των ψήφων- αλλά το ποσοστό των μετόχων που θα ψηφίζουν εναντίον του αναμένεται να υποδείξει πόσο εμπιστεύονται την ηγεσία του.

Η Trillium Asset Management, η οποία ζητεί την αποχώρηση του Ζάκερμπεργκ από τη θέση του προέδρου, έχει μετοχές του Facebook αξίας περίπου 7 εκατ. δολαρίων και συνεργάζεται με άλλες επιχειρήσεις που ελέγχουν μετοχές της εταιρείας η αξία των οποίων ανέρχεται σε «εκατοντάδες εκατομμύρια» δολάρια.

«Έχει δύο δουλειές πλήρους απασχόλησης σε μια από τις πιο γνωστές εταιρείες στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Και αν μπορεί να επικεντρωθεί στο να είναι διευθύνων σύμβουλος και να αφήσει κάποιον άλλο να είναι ανεξάρτητος πρόεδρος, αυτό θα ήταν μια πολύ καλύτερη κατάσταση» είπε ο Τζόνας Κρον, senior αντιπρόεδρος στην Trillium. «Έχει παραδείγματα στις περιπτώσεις του Λάρι Πέιτζ και της Alphabet, του Μπιλ Γκέιτς και της Microsoft, όσον αφορά στο πώς θα φαινόταν να μην είναι πρόεδρος του συμβουλίου ο ιδρυτής. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην είναι εύκολο βήμα, αλλά είναι σημαντικό βήμα που θα ήταν προς όφελος του ίδιου και των μετόχων του».

Τον Μάιο ο Άλεξ Στάμος, πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Facebook, είχε καλέσει τον Ζάκερμπεργκ να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. «Υπάρχει ένα βάσιμο επιχείρημα πως έχει πάρα πολλή δύναμη» είχε πει στο πλαίσιο της Collision Conference στον Καναδά. Παρόλα αυτά, ο Ζάκερμπεργκ έχει υπεραμυνθεί της ηγεσίας του, λέγοντας τον Απρίλιο πως «όταν φτιάχνεις κάτι σαν το Facebook, που είναι άνευ προηγουμένου στον κόσμο, υπάρχουν πράγματα όπου θα κάνεις λάθος. Αυτό που νομίζω πως θα έπρεπε να απασχολεί τον κόσμο είναι εάν μαθαίνουμε από τα λάθη μας».

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *