Τελευταία Νέα

«Στοπ» στην παιδική πορνογραφία στο Facebook χάρη στη Microsoft

Οι χρήστες του διαδικτύου μπορεί να διαφωνούν μεταξύ τους σε πολλά θέματα, αλλά σε ένα πράγμα υπάρχει πλειοψηφική συμφωνία: η παιδική πορνογραφία είναι απαίσια, και απάνθρωπη. Και αν υπάρχει μία ιστοσελίδα στην οποία δεν θέλουμε να τη βλέπουμε, αυτή είναι το Facebook.
Για το λόγο αυτό, το κοινωνικό δίκτυο υιοθέτησε μία νέα τεχνολογία της Microsoft σε συνεργασία με τον Hany Farid του Dartmouth College, ώστε η παρακολούθηση παράνομων φωτογραφιών να σταματήσει.
Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε ονομάζεται PhotoDNA, και αυτό που κάνει είναι αρχικά να ελέγχει έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών με πολύ μεγάλη ταχύτητα, και…
έπειτα να διασταυρώνει τις παράνομες φωτογραφίες σε μια τεράστια βάση δεδομένων ακόμα και αν αυτές έχουν περικοπεί ή επεξεργαστεί.
Κάθε χυδαία φωτογραφία λοιπόν, έχει τη δική της κατηγορία, και το PhotoDNA είναι σε θέση να τις εντοπίσει ακόμη και από ένα κομμάτι της.
Όταν ένα κοινωνικό δίκτυο έχει πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρήστες, είναι σίγουρο ότι μέσα σε αυτούς θα υπάρχουν και πολλοί διεστραμμένοι που κάνουν εμπόριο παιδικής πορνογραφίας και πιστεύουν ότι το Facebook είναι ένας καλός χώρος για να αποθηκεύσουν τις φωτογραφίες τους.
Ας ελπίσουμε πως η κίνηση του Facebook να υιοθετήσει το PhotoDNA θα συνδράμει τα μέγιστα στον αγώνα κατά της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο. Εμείς πάντως είμαστε αισιόδοξοι. Εσείς;

http://www.gugoo.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *