ΗΛΕΙΑ: Συνελήφθη ο εκπαιδευτικός Χρήστος Αθανάσουλας για ανάρτηση στο Facebook!

Mε τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στον Πύργο ο εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Χρήστος Αθανάσουλας, ύστερα από…

μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην νομάρχης Ηλείας, Τάκης Δημητρουλόπουλος για συκοφαντική δυσφήμηση.

Αιτία και αφορμή για τη μήνυση φέρεται να ήταν ανάρτηση του Χρήστου Αθανάσουλα στην προσωπική του σελίδα στο facebook ενός link που παρέπεμπε σε είδηση η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα parapolitika.gr με τίτλο «Άλλον ψηφίζεις και άλλος βγαίνει στον Πύργο» που αναφερόταν στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Πύργου

Η ανάρτηση του Χρήστου Αθανάσουλα συνοδευόταν και με προσωπικά του σχόλια, τα οποία ανέφεραν:

«Όταν ξεκινάω και τολμώ να τα πω 1ος εγώ, σας φαίνεται …απίστευτο!
Τώρα που τα λένε κι άλλοι;;;;…..

*Συγχαρητήρια κ. Καράμπελα που έσπευσες να συμπεριλάβεις στους υποψηφίους σου τον ανεκδιήγητο που έβριζε τους εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου!
**Μα ΔΙΠΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για αυτά

Έτσι, το πρωί της Τρίτης, δύο αστυνομικοί προσήγαγαν τον υπεύθυνο και εμπνευστή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου, Χ.Αθανάσουλα από το γραφείο του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, όπου και κρατήθηκε για περίπου τρεις ώρες.

Ακολούθως οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, ενώ ορίστηκε δικάσιμος για την Παρασκευή στις 12:30 το μεσημέρι. Στα δικαστήρια βρέθηκαν πολίτες καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπαρασταθούν, ενώ την υπεράσπισή του ανέλαβε η δικηγόρος και υποψήφια δήμαρχος Πύργου, Δώρα Καλάκου.

Το περιστατικό προκάλεσε αίσθηση στην ηλειακή –και όχι μόνο– κοινωνία, καθώς και στον δημοσιογραφικό χώρο, μια και έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη σύλληψη της δημοσιογράφου Δέσποινα Κονταράκη ύστερα από μήνυση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

Για το συμβάν εξέδωσαν ανακοίνωση η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, καθώς και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας

Η δήλωση της κ.Γεωργοπούλου-Σαλτάρη:

Η μήνυση και η σύλληψη του υπεύθυνου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον Πύργο Ηλείας σ. Χρήστου Αθανάσουλα εξοργίζει και βρίσκει αντίθετο κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Είναι απαράδεκτη πολιτικά η ενέργεια του πρώην Νομάρχη Ηλείας και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δημητρουλόπουλου να ζητήσει τη δίωξη και ποινική τιμωρία του σ. Αθανάσουλα, επειδή ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα, σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευμα τρίτων μέσων σχετικά με τα δημοτικά τεκταινόμενα στο Δήμο Πύργου.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αντικειμενικά πλέον σημαντικό χώρο στην πληροφορία και την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Οι κυβερνήσεις και οι συστημικές δυνάμεις, όταν αισθάνονται ότι θίγονται, προωθούν την απαγόρευσή τους ή την δίωξη των χρηστών τους και, όταν κρίνουν ότι τα χρειάζονται, ανακοινώνουν μέσα από αυτά ότι είναι υποψήφιοι στις εκλογές ή ότι αίρουν την υποψηφιότητα τους ή ακόμα και την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο.

Μήπως ενοχλούνται κάποιοι από την κοινωνική προσφορά του Χρήστου Αθανάσουλα;

Μήπως τους ενοχλεί η κοινωνική καταξίωσή του στη συνείδηση της κοινωνίας του Πύργου;

Μήπως τους ενοχλεί ότι είναι πρότυπο ανιδιοτελούς προσφοράς προς τα παιδιά και τους γονείς που πλήττονται από τη βαρβαρότητα της λιτότητας και της ανεργίας;

Μήπως, τέλος, τους ενοχλούν και οι επιτυχίες των μαθητών στις εξετάσεις που χωρίς την εθελοντική προσφορά όλων των εκπαιδευτικών –ακόμα και απολυμένων- στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα ήταν αδύνατο να το καταφέρουν;

Γνωρίζουμε ότι την περίοδο του νεοφιλελεύθερου μνημονιακού ολοκληρωτισμού βιώνουμε μια δημοκρατία ala cart, η οποία μόνον με μαζικούς, λαϊκούς, δημοκρατικούς, συλλογικούς αγώνες μπορεί να αντικατασταθεί από την πραγματική δημοκρατία που πρεσβεύουν με την κοινωνική τους στάση συμπολίτες μας, όπως ο σ. Χρήστος Αθανάσουλας.

Ζητούμε τώρα την απόσυρση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει τον εκφασισμό και ποινικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής δράσης.

«Πολιτικοί» και πολιτικάντηδες, χωρίς ηθικό και πολιτικό ανάστημα, θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει στις 18 και 25 Μαΐου.

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ:

“Η πρωτοβουλία νέων πολιτικά ανθρώπων, που η συντριπτική πλειοψηφία τους προέρχεται από τα κινήματα και τον χώρο της Αριστεράς, έχει προκαλέσει πανικό σε αυτούς που έχουν συνηθίσει να λυμαίνονται «κληρονομικώ δικαίω» την εξουσία είτε σε νομαρχίες είτε σε Δήμους, έχοντας δημιουργήσει μια ιδιότυπη «αριστοκρατία». Ένα κλειστό κλαμπ ειδικών που δεν ανέχεται να αμφισβητείται η αυθεντία και η εξουσία τους από κανέναν.


Σε αυτό το πλαίσιο, η μήνυση στον σύντροφο Χρήστο Αθανάσουλα, για απλή αναδημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, άρθρου που όχι μόνο έγραψε άλλος, αλλά το περιεχόμενό του εδώ και μέρες σιγοψιθυρίζεται στους δρόμους του Πύργου, όχι μόνο είναι αστήρικτη, αλλά το σπουδαιότερο, μέσω αυτής, ποινικοποιείται η πολιτική άποψη και η γνώμη, καταργείται επί της ουσίας η Ελευθεροτυπία, βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας, θυμίζοντας έντονα τον «κουμπάρο» Ερντογάν εδώ δίπλα.

Ο πανικός των «εχόντων και κατεχόντων» δεκαετίες τώρα την εξουσία, είναι δικαιολογημένος. Η παρουσία της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών «Ανοιχτή Συμπολιτεία» όχι ως κομπάρσος αλλά ως πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή, και η στήριξη που της προσφέρουν οι απλοί άνθρωποι δεν έχει προηγούμενο και φέρνει ένα μήνυμα. Το μήνυμα της Αλλαγής και της Ανατροπής. Στον Πύργο. Στην Ηλεία. Στην Ευρώπη. 

18 και 25 Μάη. Ψηφίζουμε και ΦΕΥΓΟΥΝ. ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ»

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
fopan83@gmail.com

patrisnews.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *