FAZ: «Ελληνικά σκουπίδια θέλει να αγοράσει o Ντράγκι»

Τα σχέδια του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να στηρίξει τα πιο αδύναμα μέλη της ευρωζώνης με την αγορά τιτλοποιημένων δανείων χαμηλής φερεγγυότητας προκαλεί την
αντίθεση γερμανικών μέσων ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στις οικονομικές της σελίδες επικρίνει την πολιτική του Μάριο Ντράγκι, επισημαίνοντας ότι η ΕΚΤ διαλέγει στραβό δρόμο και διολισθαίνει συνεχώς προς τον κίνδυνο. «Η αγορά τέτοιων ομολόγων είναι μεν επικερδής για τους μέχρι τώρα κατόχους τους, αλλά πρόκεται για εξαιρετικά αμφιλεγόμενη ενέργεια της ΕΚΤ», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .
«Με τον τρόπο αυτό ο Ντράγκι ουσιαστικά εξαγοράζει χρόνο για τις χώρες σε κρίση. Το ερώτημα είναι πώς αυτές θα εκμεταλλευτούν αυτήν την πολιτική. Το χρέος της Γαλλίας είναι δυσθεώρητο, ενώ η Ιταλία διστάζει να προχωρήσει σε αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας (…) Επειδή οι κυβερνήσεις δεν κινητοποιούνται και η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση στασιμότητας, το βάρος για δράση πέφτει στους ώμους της ΕΚΤ (….) Κάποτε θεωρούνταν ταμπού για την ΕΚΤ μια τόσο φανερή χρηματοδότηση ενός κράτους, σήμερα (σ.σ. η ΕΚΤ) βρίσκεται στο τέλος ενός στραβού δρόμου», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *