ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΣ: Με “ferrara” πρέπει να τρέξουμε για να μην γίνουμε πελάτες των Αλβανών!!!

Τα ψέμματα, οι δικαιολογίες, οι μικροπολιτικές αντιδράσεις και οι καθυστερήσεις τελείωσαν!
Ή έστω πρέπει να τελειώσουν.
Σε μια χώρα που καταρρέει, πουλάει τα ασημικά της κοψοχρονιά, κάνει εκπτώσεις στον εγωισμό της και παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα.
Σε μια χώρα που ποτέ δεν υπολόγιζε το ¨ξένο” κρατικό χρήμα, χρεώνοντας τις επόμενες γενιές
Σε μια χώρα που πλέον είμαστε αναγκασμένοι, εάν όχι υποχρεωμένοι, από τους ίδιους τους “υπερχρεωστές” μας σε πολιτικούς και….
κοινωνικούς μονόδρομους και δήθεν αδιέξοδα, τα ψέμματα και οι αυτοτρικλοποδιές πρέπει να τελειώσουν.
Και πρέπει να τελειώνουμε και με αυτούς που θέλουν μονοπωλιακά να καπηλεύονται τις περιβαλλοντικές ευαισθησίας και την κοινή λογική όλων μας!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ;
Ποιοι είναι αυτοί που παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας, σκεπτόμενοι, κοντόφθαλμα, το μικρομάγαζό τους και την επανεκλογή τους;

Ας αλλάξω όμως τρόπο σκέψεις και να γράψω με τρόπο που θα τους γίνει κατανοητός.
Μάγκες, σοβαρευτείτε και πάρτε το αλλιώς!

Πάρτε το αλλιώς, για να μην σας πάρουν με τις πέτρες τα ίδια τα παιδιά σας, όταν θα αναγκαστούν να παρακαλάνε τους γείτονες στα Βορειοδυτικά σύνορα του Νομού μας, είτε για να πάρουν φτηνό καύσιμο για να ζεσταθούν, αφού το πετρέλαιο ήδη από φέτος θα φτάσει τα 2 ευρώ, είτε για να πάρουν ηλεκτρικό ρεύμα για το I-Pod τους, αφού οι συνδικαλιστές – νταβατζήδες της ΔΕΗ θα έχουν κατεβάσει τους διακόπτες, ωσάν να την πήραν προίκα από τα “κομματοπεθερικά” τους.

Στην επίσκεψη σε σταθμούς συμπίεσης στην Ιταλία, που είναι σε εξέλιξη, φορέων από όλη την Ήπειρο, πλην αυτών από την Πέρδικα, παρουσία του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας κ. Οικονόμου, των Δημάρχων Ηγουμενίτσας & Πάργας, και του αντιδημάρχου Ιωαννίνων, μας ενημέρωσαν πως οι ανταγωνιστές μας με τον αγωγό ΤΑΡ (που θα περνάει από την Αλβανία), έχουν βάλει λυτούς και δεμένους για να φτάσουν και να ξεπεράσουν τις μελέτες του ITGI, διακινδυνεύοντας έτσι να παγώσει η κατασκευή του, αφού η κατασκευή ενός και μόνο αγωγού θεωρείτε βιώσιμη, με τα σημερινά δεδομένα.

Μας ξεκαθάρισαν επίσης πως ο αγωγός ITGI είναι Transit μόνο από το σημείο όπου θα κατασκευαστεί ο σταθμός συμπίεσης και πέρα, δίνοντάς μας την διαβεβαίωση πως η παροχή Φυσικού Αερίου, με όσα οφέλη συνεπάγονται, προς όλη την Ήπειρο, θα είναι εφικτή σε σύντομο χρονικό διάστημα (3-5 χρόνια από την ολοκλήρωση του έργου), αφού μέρος του Αερίου που θα διέρχεται του αγωγού, μικρό αλλά αρκετό για τις ανάγκες της Ηπείρου, ανήκει στην ΔΕΣΦΑ.

Θα μου πείτε γιατί να πιστέψουμε τους ανθρώπους της ΔΕΠΑ;
Προσωπικά κρατάω και εγώ τις επιφυλάξεις μου και δεν θέλω να τους πιστέψω!

Και εδώ η σκυτάλη περνάει στον θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο τόσο του Βουλευτή της μονοεδρικής Θεσπρωτίας κ. Κατσούρα, όσο και των Βουλευτών των πολυεδρικών Νομών των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας (ανάμεσά τους και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων).
Αυτοί πρέπει να ζητήσουν και να λάβουν άμεσα και κυρίως γραπτώς όλες αυτές τις εγγυήσεις που θα επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα της ΔΕΠΑ, από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μανιάτη.

Ας ψάξουμε όμως κύριοι και όλοι εμείς να δούμε το δάσος, ασχέτως εάν υπάρχει ή όχι σήμερα, και να σταματήσουμε να σκαλίζουμε τις ρίζες του ενός και μόνο δέντρου που έχουμε σήμερα μπροστά στα μάτια μας.
Για να πολλαπλιαστεί ένα δέντρο και για να γίνει δάσος, είναι απαραίτητη η παρουσία ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ενός ακόμα δέντρου και δεκάδων “μελισσών”.

Ας γίνουμε λοιπόν εμείς οι “μέλισσες”, πριν είναι πολύ αργά, και όχι να επαναπαυόμαστε στον ρόλο μας ως απλά “ΣΚΕΠΑΡΝΙΑ” που σκαλίζουμε ένα ετοιμοθάνατο δέντρο!!!

Βαγγέλης Αναστασίου

892fm.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *