Το Fiscal Cliff είναι η αφορμή, ο πόλεμος θα είναι η συνέπεια….

Έχουμε μία μεγάλη χώρα , τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με πληθυσμό 316,5 εκατομμύρια πολίτες, που αντιμετωπίζει σήμερα ένα σοβαρό πρόβλημα μεγάλου δημόσιου χρέους. Συγχρόνως έχει ξεπεράσει από το Μάιο του 2013 το όριο του….
νομοθετημένου επιτρεπόμενου ετήσιου ελλείμματος της .

Οι πολιτικές δυνάμεις που την κυβερνούν δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για κάποια εξαίρεση στα οριζόμενα σε περίπτωση υπέρβασης του ελλείμματος.

Κανονικά αυτή η χώρα θα έπρεπε να αρχίσει να μειώνει τις δημόσιες δαπάνες της και να ψάχνει τρόπο να καθυστερήσει τις πληρωμές δημόσιου χρέους της.

Αν δεν τα καταφέρει θα πρέπει να κηρύξει αργά ή γρήγορα στάση πληρωμών.
Τα οικονομικά προβλήματα της έχουν γίνει ήδη φανερά.

‘Εχει αρχίσει να κλείνει τις πρεσβείες της σε μικρές χώρες με το πρόσχημα της ασφάλειας τους.
Διάφοροι κυβερνητικοί φορείς της καλούνται στο εξωτερικό να αναζητήσουν άλλες τράπεζες για την εξυπηρέτηση της μισθοδοσίας τους και την τήρηση των λογαριασμών τους.

Καμμία διεθνής τράπεζα δεν επιθυμεί συνεργασία με κρατικούς φορείς μίας υπερδύναμης όταν διαβλέπει εκ μέρους της μία μελλοντική στάση πληρωμών.

Αν η υπερδύναμη καθυστερήσει την αποστολή του εμβάσματος για την μισθοδοσία των διπλωματών της ή εκδόσει πχ μιά ακάλυπτη επιταγή σε βάρος λογαριασμού της στο εξωτερικό οι δυνατότητες μη εξυπηρέτησης της συναλλαγής είναι περιορισμένες και η ζημία σχεδόν σίγουρη.

Κατά περίεργο τρόπο η υπερδύναμη αυτή και ο πρόεδρος της κος Ομπάμα είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει πολεμικές επιχειρήσεις μεγάλης έκτασης σε άλλη ήπειρο. Οι επιχειρήσεις θα στοιχίσουν πολλά στο αμερικανικό κράτος και θα αυξήσουν και άλλο το χρέος και το έλλειμμά του. Αυτό όμως δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει.

Το πρόσχημα όπως συνήθως είναι ανθρωπιστικό.

Διαπιστώθηκε μέσω επιλεγμένων και ενδεχόμενα παραποιημένων στοιχείων ότι σε μία μακρινή χώρα όπως η Συρία γίνεται επίθεση εναντίον αμάχων με χημικά όπλα εκ μέρους του καθεστώτος.

Αυτό είναι ανεπίτρεπτο και πρέπει να υπάρξει αντίδραση και πίεση προς το καθεστώς.

Αλλά οι διπλωματικές πιέσεις μέσω ΟΗΕ δεν περνάνε λόγω βέτο της Ρωσίας.

Και οι Άγγλοι σύμμαχοι έχουν δυσκολίες στο κοινοβούλιο τους να πείσουν τους βουλευτές τους για την αναγκαιότητα ένοπλης επέμβασης.

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στις ΗΠΑ, όπου οι πολιτικοί αντίπαλοι διαβλέπουν την σκοπιμότητα να γίνουν πολεμικές επιχειρήσεις και με την επίκληση τους να παρακαμφθούν οι προβλέψεις για δαπάνες και έλλειμμα.

Σχεδιάζονται μονομερώς από τον πρόεδρο της Αμερικής για το σκοπό αυτό στρατιωτικές επιχειρήσεις που θα διαρκέσουν περίπου ένα μήνα.

Έχουν αρχίσει να στέλνονται αεροναυτικές δυνάμεις της στην ανατολική Μεσόγειο.
Οι επιχειρήσεις προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα αρχίσουν με νυχτερινή επιδρομή κατά αντιαεροπορικών και παράκτιων στόχων.

Η ημερομηνία της επίθεσης εικάζεται ότι θα είναι η Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου ,που αποτελεί ιερή ημέρα προσευχής και ανάπαυσης για τους μουσουλμάνους-στόχους (1)

Ακολουθεί η ημέρα του Σαββάτου που είναι ημέρα προσευχής και αργίας για τους γείτονες του στόχου εβραίους.
Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται έντεχνα η ανάμειξη του ισραηλινού στρατού στις πρώτες φάσεις της επιχείρησης.

Αν η επιχείρηση επιτύχει οι Αμερικανοί εναέριοι εισβολείς θα έχουν επιτύχει την εξουδετέρωση της αεράμυνας της Συρίας και θα ακολουθήσει η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας κατά παρόμοιο τρόπο με την Λιβύη.

Στη συνέχεια θα ενταθεί ο εξοπλισμός των ανταρτών με σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος ΑΣΣΑΝΤ στην Συρία.

H επίθεση θα πραγματοποιηθεί αρχικά με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη τύπου MQ-1C Gray Eagle που θα προσπαθήσουν να ξεγελάσουν τα συριακά συστήματα αεράμυνας ρωσικής κατασκευής.

http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=General_Atomics_MQ-1C_Grey_Eagle&redirect=no

Θα ακολουθήσουν στη συνέχεια βολές με βλήματα τύπου cruise από το αμερικανικό ναυτικό για να πληχθούν επιλεγμένοι στόχοι παράκτιας άμυνας.
Τουλάχιστον αυτά προβλέπουν τα σχέδια για τον περιορισμό απωλειών σε προσωπικό και για την επίτευξη μίας εντυπωσιακά γρήγορης νίκης χαμηλού κόστους.
Εννοείται ότι όλα θα γίνουν για να αποδειχθεί στην πράξη η ανωτερότητα της αμερικανικής πολεμικής τεχνολογίας έναντι της ρωσικής.
Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα και τα επικίνδυνα σημεία του σχεδίου.

Τα σχέδια αυτά μπορούν να επιτύχουν μόνο αν η επίθεση πραγματοποιηθεί σε απόλυτο σκοτάδι και μόνο αν δεν χρησιμοποιηθούν οι κατασκοπευτικοί δορυφόροι της Ρωσίας.
Τα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη κινούνται σε χαμηλές ταχύτητες και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ταχύτερα μαχητικά αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής στο φως της ημέρας.
Ενδέχεται μάλιστα κάποιοι πιλότοι και χειριστές των συριακών αντιαεροπορικών όπλων να μην είναι καν σύριοι.
Η αποτελεσματικότητα της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας έχει αποδειχθεί από την κατάρριψη πριν ένα χρόνο περίπου ενός τουρκικού αναγνωριστικού αεροσκάφους τύπου RF-4.

Στην περίπτωση αυτή οι χειριστές των αντιαεροπορικών δεν δίστασαν καθόλου. Το κατέρριψαν με ευκολία εντός του εναέριου χώρου τους παρά το ότι πέταγε σε χαμηλό ύψος και ήταν ειδικά εξοπλισμένο για να αντιλαμβάνεται πότε το εγκλώβιζαν τα εχθρικά ραντάρ.

Θα υπάρχει όμως σκοτάδι στον ουρανό στις 6 Σεπτεμβρίου ;
Προβλέπεται να υπάρχει σκοτάδι, αλλά το απρόοπτο πάντα μπορεί να συμβεί….

Η επιχείρηση κατά της Συρίας ενδέχεται να εξελιχθεί τελικά σε μεγάλο φιάσκο.

Αν επιτύχει δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το καθεστώς ΑΣΣΑΝΤ θα το διαδεχθεί κάποιος καλύτερα ελεγχόμενος από την δύση ηγέτης.

Aν αποτύχει οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα πρέπει να ενταθούν στο έδαφος , το οικονομικό κόστος τους θα μεγαλώσει και η Αμερική θα υποστεί σύντομα οικονομική κατάρρευση.

Ο πρόεδρος Ομπάμα θα δημιουργήσει από ανικανότητα ένα άλλο Βιετνάμ για την χώρα του.
Και στις δύο περιπτώσεις το πιθανότερο είναι αργά ή γρήγορα η κατάρρευση του καθεστώτος ΑΣΣΑΝΤ.

Όταν αυτό συμβεί θα δελεάσει την Τουρκία να εισβάλλει στην Συρία για να αποτρέψει την δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμμία περίπτωση το ενδεχόμενο να γίνει η Συρία περίπτωση Λιβύης με δύο αντιμαχόμενες ένοπλες εθνικές ομάδες να συγκρούονται με πρόσχημα την εθνική αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία.

Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά δεν είναι εξουσιοδοτημένη να κάνει τέτοια κίνηση.
Θα την κάνει όμως για πολύ λίγο διάστημα για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους.

H Συρία σαν κράτος προέκυψε μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο σαν αποτέλεσμα της συμφωνίας Sykes-Picot που συνάφθηκε μυστικά την 16 Μαίου 1916 μεταξύ ‘Αγγλων και Γάλλων με την συγκατάθεση της τσαρικής Ρωσίας με σκοπό να μοιρασθούν σε ζώνες επιρροής τα εδάφη της οθωμανικής αυτοκρατορίας στην ευρύτερη περιοχή της μεσοποταμίας.

Η συμφωνία ήταν μυστική, αλλά αποκαλύφθηκε από τον Τρότσκι και τους Μπολσεβίκους μετά την Οκτωβριανή επανάσταση με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή στους διπλωματικούς κύκλους της Αγγλίας και δυσαρέσκεια στην Τουρκία και στους άραβες της εποχής.

Μετά το διπλωματικό προηγούμενο του Κοσσόβου είναι πιθανό να προκύψει συγχρόνως θέμα δημιουργίας ενιαίου κουρδικού κράτους με εδάφη της Συρίας, του Ιράκ, αλλά και της Τουρκίας.
Οι παλιές αμαρτωλές συμφωνίες ‘Αγγλων , Γάλλων και Ρώσων για την διανομή των εδαφών της Οθωμανικής Τουρκίας περιελάμβαναν και αναφορές για το καθεστώς ιδιοκτησίας των στενών του Βοσπόρου, της Ίμβρου, της Τενέδου, την νότιας Θράκης ως την γραμμή του Αίνου-Μιδία και των νησιών και της ασιατικής ακτής της θάλασσας του Μαρμαρά.

Σε κάθε περίπτωση διάλυσης ή απόσχισης εδαφών από την Συρία θα προκύψουν δυνατότητες για την Τουρκία για παζάρια και μονομερείς ενέργειες με σκοπό να επανακτήσει εδάφη.

Αυτή την φορά όμως η Ρωσία δεν βρίσκεται στην αδύναμη κατάσταση του 1916 και θα επιδιώξει να γίνει το κύριο συμβαλλόμενο μέρος μίας νέας συμφωνίας, που δεν θα περιλαμβάνει Άγγλους και Γάλλους.

Αυτό εν μέρει εξηγεί και το όψιμο ενδιαφέρον της Αγγλίας και της Γαλλίας για την περιοχή της Συρίας.

Θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβουμε σαν παράλληλη παρένεργεια το ενδεχόμενο μία ένοπλη επίθεση των δυτικών κατά της Συρίας να οδηγήσει σε κατάρρευση το δικτατορικό καθεστώς της Αιγύπτου , που σήμερα βρίσκεται υπό πίεση.

Αυτή την έννοια είχε και η αναφορά του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν για ισραηλινό δάκτυλο πίσω από το πραξικόπημα στην Αίγυπτο.

Το Ισραήλ θα διαπιστώσει σύντομα ότι η αποσταθεροποίηση στην Συρία είναι κίνδυνος για την ύπαρξη του.

Στο Λίβανο υπάρχει αραβικός πληθυσμός που θα μπορούσε να αποτελέσει τμήμα μίας παραθαλάσσιας νέας Συρίας.

Ο κίνδυνος ιστορικά για την περιοχή του Ισραήλ προέρχεται από τον βορρά.

Είναι πολύ δύσκολο να του επιτεθείς διασχίζοντας ερημικά εδάφη από την Αίγυπτο ή δυσπρόσιτα ορεινά εδάφη από την Ιορδανία, αλλά ο Λίβανος είναι το μαλακό υπογάστριο του.

Πιστεύουν πραγματικά ότι η κατάρρευση της Συρίας δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο Λίβανο;

Aυτό θα αποδειχθεί εν καιρώ…

Οι μουσουλμάνοι και εβραίοι αποκρυφιστές γνωρίζουν με ακρίβεια τι θα συμβεί.

Ξέρουν ότι ο νέος δυνάστης της Συρίας θα προέλθει από την Αίγυπτο “πάνω σε 360 καμήλες” και ότι σε ένα μήνα θα ηγείται στρατού 30.000 ανδρών.

Γνωρίζουν επίσης ότι θα έχει καταγωγή από την παράκτια περιοχή της Συρίας από την πλευρά της μητέρας του.

H ανάδειξη του ως ηγέτη στην περιοχή θα φέρει πολεμιστές με μαύρες σημαίες από την ανατολή. (Περσία ή μουσουλμανική Ρωσία;)

Το χάος, η σφαγές και η διαφθορά θα επικρατήσει στη Μέση Ανατολή .
Από το χάος δεν θα γλυτώσει ούτε το Ισραήλ.

Αυτόν τον ηγέτη θα επιβάλλουν με την ανοησία τους οι σημερινοί ανθρωπιστές-φιλάνθρωποι…μέσα από τις στάχτες ενός τζαμιού στην Δαμασκό…

Η συνέχεια προσεχώς στις οθόνες σας…
Μην πιστεύετε τίποτα πριν το δείτε σε συνέχειες από το BBC και το CNN….

ΥΓ:
(1) Κατά διαβολική σύμπτωση ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε 1 Σεπτεμβρίου 1939, ημέρα Παρασκευή…

Son Ofeon – Ramnousia

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *