Fitch: Τοποθετεί την Αγκόλα μία βαθμίδα υψηλότερα από την Ελλάδα

Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Αγκόλα προχώρησε η Fitch Ratings, τοποθετώντας την μάλιστα μια βαθμίδα υψηλότερα σε σχέση με την Ελλάδα, καθώς όπως σημειώνει ο οίκος, οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου ενίσχυσαν τα έσοδα της χώρας συρρικνώνοντας το χρέος της.

Ειδικότερα, ο οίκος αναβαθμίζει την πιστοληπτική αξιολόγηση της αφρικανικής χώρας σε BB-, στην ίδια δηλ. βαθμίδα με την Γκαμπόν, που….
αποτελεί την τρίτη υψηλότερη κλίμακα junk της Fitch Ratings. Σημειώνεται ότι πλέον η Αγκόλα βρίσκεται μια βαθμίδα υψηλότερα από την κλίμακα B+ στην οποία ο οίκος έχει τοποθετήσει την Ελλάδα μετά την πρόσφατη υποβάθμισή της.

Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει το «ενδυναμωμένο μακροοικονομικό πλαίσιο» της Αγκόλα, σημειώνει στην ανάλυσή της η Fitch, ενώ υπογραμμίζει ότι η χώρα ακολουθεί πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μετά τη βοήθεια που έλαβε από αυτό.

«Η αξιολόγηση της Αγκόλα στηρίζεται από τους πλούσιους φυσικούς πόρους της χώρας, την ισχυρή ανάπτυξη από την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, τις υψηλές δημόσιες επενδύσεις από το 2004 και το περιορισμένο χρέος της χώρας»,αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Fitch.

http://bankwars.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *