Flickr: Εκκαθαρίσεις παλιών φωτογραφιών λόγω πλαφόν

Flickr: Εκκαθαρίσεις παλιών φωτογραφιών λόγω πλαφόν

Η γνωστή ιστοσελίδα διαμοιρασμού φωτογραφιών Flickr αρχίζει να διαγράφει φωτογραφίες χρηστών, μετά από αλλαγές στους όρους και κανόνες χρήσης.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο πως δεν θα παρέχεται πλέον στα μέλη του Flickr δωρεάν αποθηκευτικός χώρος ενός terabyte. Στο πλαίσιο των νέων κανόνων, από τις 8 Ιανουαρίο υπάρχει όριο 1.000 φωτογραφιών και βίντεο για αυτούς που δεν έχουν κάνει εγγραφή επί πληρωμή στην υπηρεσία, κόστους 49,99 δολαρίων ετησίως. Σημειώνεται πως το ένα terabyte αρκεί για την αποθήκευση 200.000 φωτογραφιών μέσου μεγέθους 5ΜΒ.

Το Flickr είχε αγοραστεί από μια άλλη πλατφόρμα φωτογραφιών τον Απρίλιο του 2018, χωρίς να γίνει γνωστό το ποσό που πληρώθηκε για την αγορά του.

Τον Νοέμβριο, σε blogpost όπου ανακοινώνονταν οι αλλαγές, σημειωνόταν πως η αποθήκευση δεκάδων δισεκατομμυρίων φωτογραφιών από μέλη του Flickr ήταν «τρομερά ακριβή». Επίσης, αναφερόταν πως, με την εισαγωγή του μοντέλου παροχής δωρεάν χώρου αποθήκευσης το 2013, είχε φανεί πως ο αρχικός ιδιοκτήτης του Flickr, η Yahoo, δεν αντιλαμβανόταν τι ήταν αυτό που έκανε την υπηρεσία να ξεχωρίζει, καθώς οι νέοι χρήστες προσελκύονταν από τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, αντί για τη φωτογραφία. Αυτό, όπως υποστηριζόταν, «είχε το ατυχές αποτέλεσμα να δοθεί το μήνυμα σε μια ολόκληρη γενιά μελών του Flickr πως η αποθήκευση – ακόμα και το ίδιο το Flickr – δεν αξίζουν να πληρώσεις για αυτά».

Όπως σημειώνει το BBC, το SmugMug δεν έχει προσφέρει ποτέ δωρεάν υπηρεσία στην πλατφόρμα του.

Οι αντιδράσεις ανά το Ίντερνετ ποικίλλουν: Πολλοί εκφράζουν την απογοήτευσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ άλλοι λένε πως τα 50 δολάρια τον χρόνο δεν είναι κάποια παράλογη χρέωση για τον αποθηκευτικό χώρο που παρέχεται. Επίσης, πολλές ιστοσελίδες παρουσιάζουν διάφορους τρόπους αποθήκευσης φωτογραφιών για τους χρήστες που δεν θέλουν να πληρώσουν, προκειμένου να προλάβουν να τις «σώσουν» πριν διαγραφούν.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *