Forbes: Το ελληνικό χρηματιστήριο το καλύτερο της Ευρώπης το 2019, μέχρι στιγμής

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το ελληνικό χρηματιστήριο πρωτοστατεί στην άνοδο μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων το 2019 και – μέχρι στιγμής (so far οπως αναφέρεται χρακτηριστικά στην πρώτη παράγραφο του κειμένου) – είναι το καλύτερο χρηματιστήριο της Ευρώπης, επισημαίνει σε σημερινό δημοσίευμά του το περιοδικό Forbes και παρουσιάζει σχετικό πίνακα της εταιρείας Tradingeconomics.com.

Επί χρόνια οι ελληνικές μετοχές υποχωρούσαν αντικατοπτρίζοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, υπό την πίεση του μεγάλου βάρους του χρέους. Ωστόσο, τα χειρότερα μπορεί να παρήλθαν, όπως αποδεικνύουν πολλοί μακροοικονομικοί δείκτες

Ένας από αυτούς είναι η άνοδος 1,6% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με την εταιρεία Tradingeconomics.com. Η εν λόγω άνοδος σημειώθηκε μετά από ανάπτυξη 2,1% το προηγούμενο τρίμηνο, σημειώνει το Forbes – μεγαλύτερη από αυτήν της περιόδου 1996 – 2018.

Το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε λόγω της ανόδου των εξαγωγών, που σημείωσαν ιστορικό ρεκόρ το 2018, και της ανόδου των εσόδων από τον τουρισμό, που επίσης σημείωσαν ιστορικό ρεκόρ τον Αύγουστο του 2018.

Το Forbes επισημαίνει τη μεγάλη δημοσιονομική μεταστροφή, δηλαδή η επίτευξη πλεονάσματος 0,80% του ΑΕΠ το 2017 έναντι ελλείμματος 15,10% το 2009.

Ωστόσο, το δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας ότι ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν θα διατηρηθεί το πρόσφατο ράλι μετοχών, είναι όμως σαφές ότι η χώρα θα ισχυροποιηθεί εκ νέου με τη βοήθεια της δημοκρατίας και της ανθρώπινης ανάπτυξης, προσφέροντας μεγάλες ευκαιρίες σε μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Forbes

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *