Fosun και CVC Capital οι δύο ισχυροί διεκδικητές για την Εθνική Ασφαλιστική

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Προχωράει η υπόθεση πώλησης του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής. Τέλος Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές από τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αξιολόγηση που έκαναν οι σύμβουλοι πώλησης (Goldman Sachs, Morgan Stanley), προκρίνονται τρεις συνολικά υποψήφιοι. Μεταξύ αυτών, πληροφορίες αναφέρουν ότι περιλαμβάνονται το CVC Capital και η Fosun που φαίνεται να αποτελούν και τους ισχυρότερους διεκδικητές.

Μετά τις δεσμευτικές προσφορές, θα ακολουθήσει η αξιολόγηση αλλά και η στάθμιση των προσφορών για να προκριθεί ο προτιμητέος επενδυτής, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 1,5-2 μήνες. Με βάση αυτό το πλάνο, η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί προς τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Σημειώνεται ότι μη δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής κατατέθηκαν από τους πέντε υποψήφιους επενδυτές, στα τέλη Νοεμβρίου.

Εκτός από το CVC Capital Partners και τον κινεζικό όμιλο Fosun, σε αυτούς περιλαμβάνονται το επενδυτικό fund Centerbridge, η Lone Star και η I3CP, εταιρεία ειδικού σκοπού, που συνδέεται με το Leadenhall Capital Partners.

Το CVC Capital Partners θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα private equity fund με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια 82,5 δισ. δολ., ενώ εκτός από το εξωτερικό έχει δραστηριότητα και στην Ελλάδα, μέσω της Hellenic Healthcare Group που έχει αγοράσει τα νοσοκομεία Metropolitan, πρώην Ιασώ General και το νοσηλευτήριο Υγεία.

Από την άλλη, η Fosun αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους παγκοσμίως με έντονη ασφαλιστική δραστηριότητα.

Πρόθεση της τράπεζας είναι να προχωρήσει στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της απέναντι στις εποπτικές αρχές και τη διεύθυνση ανταγωνισμού της Κομισιόν, βάσει και του προγράμματος εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης του ομίλου.

Να σημειωθεί ότι η Εθνική Ασφαλιστική είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου και με βάση τα αποτελέσματα του 9μήνου κατέγραψε αύξηση της κερδοφορίας της κατά 18,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Επίσης, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 59,2 εκατ. ευρώ. Oι εργασίες της ενισχύθηκαν κατά 24,3% και τα ασφάλιστρα ανήλθαν στο τέλος 9μήνου στα 578,4 εκατ. ευρώ. Σημαντική ήταν η αύξηση (+74,6%) των εργασιών που προήλθε μέσω του τραπεζικού δικτύου που συνεισέφερε ασφάλιστρα 217,9 εκατ.

Έντυπηkathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *