Προσαρτήθηκαν στη Ρωσία Κριμαία και Σεβαστούπολη – Εκτός G8 η Μόσχα

Μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι πλέον και επισήμως η Κριμαία και η Σεβαστούπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, όπως…

μεταδίδει το CNN. Εν τω μεταξύ, η G8 «έριξε πόρτα» στη Ρωσία, αναστέλλοντας τη συμμετοχή της στις συνεδριάσεις της ομάδας των ισχυρών.

Πάντως, όπως ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, προς το παρόν ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραμένει στη λίστα των καλεσμένων για την 70ή Επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία, το καλοκαίρι.

«Αυτή τη στιγμή η πρόσκληση ισχύει. Όσο για την G8, έχουμε αποφασίσει να αναστείλουμε τη συμμετοχή της Ρωσίας. Θα υπάρχουν επτά χώρες που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής, χωρίς τη Ρωσία» δήλωσε ο Φαμπιούς στο ραδιόφωνο Europe 1.

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε δηλώσει, ότι το Παρίσι εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει την πώληση γαλλικών πολεμικών πλοίων Mistral στη Ρωσία, «εάν ο Πούτιν συνεχίσει αυτό που κάνει στην Ουκρανία».

Απαντώντας, ο αντιπρόεδος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Ρογκόζιν επέκρινε τη Γαλλία, λέγοντας ότι έχει υπονομευθεί η αξιοπιστία της ως προμηθεύτριας αμυντικού εξοπλισμού.

«Η Γαλλία αρχίζει να υπονομεύει την εμπιστοσύνη προς αυτήν» όσο αφορά το εάν και κατά πόσο είναι «ένας αξιόπιστος προμηθευτής στον πολύ ευαίσθητο τομέα της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας», ανέφερε ο Ρογκόζιν σε ανάρτησή του στο Twitter.

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *