ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Gazprom προς Ουκρανία: Χρωστάτε 1,5 δις δολάρια

Του Στρατή Μαζίδη

Με όλα τα διαθέσιμα μέσα πολιορκεί η Ρωσία την Ουκρανία. Ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom ενημέρωση πως η Ουκρανία έχει καθυστερημένο χρέος ύψους $ 1.5 δις για παραδόσεις φυσικού αερίου, το οποίο μπορεί να την αναγκάσει να….
ακυρώσει μια έκπτωση επί των καυσίμων που συμφωνήθηκε τον Δεκέμβριο.

Ο εκπρόσωπος της Gazprom Sergei Kupriyanov δήλωσε στη RIA Novosti ότι αν και υπάρχουν καλές σχέσεις με την Ουκρανία και ότι έχει ήδη διέλθει αέριο για περαιτέρω παράδοση, ωστόσο απαιτείται το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών να είναι σεβαστό.

Η ουκρανική κρατική Naftogaz πλήρωσε στην Gazprom στις 14/2 $1.28 δις για παραδόσεις αερίου που έγιναν το 2013 ζητώντας το υπόλοιπο ποσό, ήτοι $ 1,35 δις σε σύνολο $ 2,63 δις να το εξοφλήσει έως τις 15/4/2014.

Εντούτοις η Gazprom απήντησε ότι “τα ποσά που χρωστάτε είναι τεράστια, όχι μόνο για το περασμένο έτος, αλλά και για τις τρέχουσες παραδόσεις» σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει εγκρίνει ήδη πιστωτικό ότι $ 3 δις για την κάλυψη των χρεών του φυσικού αερίου.

Ο Kupriyanov αποσαφήνισε επίσης ότι οι συμφωνίες για έκπτωση βασίζονται πάντα στην πλήρη και έγκαιρη πληρωμή για τις πραγματοποιηθείσες παραδόσεις”.

Προφανώς πρόκειται για καθαρά συμπτωματικό γεγονός…

http://www.freepen.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *