George Soros επιτίθεται στην Ρωσία και καλεί την ΕΕ να είναι έτοιμη για πόλεμο!

2Ο δισεκατομμυριούχος George Soros, έχει εδώ και καιρό καταστήσει σαφές ότι πιστεύει πως οι πιέσεις για αδυσώπητη λιτότητα σε όλη την ευρωζώνη με πρωτοστάτη τη Γερμανία, θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα, προειδοποιεί ότι η Ευρώπη «αντιμετωπίσει μια πρόκληση από την Ρωσία για την ίδια της την ύπαρξη».

Σε ένα δοκίμιό του, που δημοσιεύθηκε από το New York Review of Books, o Soros, υποστηρίζει ότι έχει έρθει ο καιρός για τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε. να «ξυπνήσουν και να συμπεριφερθούν ως χώρες που βρίσκονται εμμέσως σε πόλεμο».

Αλλά φοβάται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι πολίτες δεν αντιλαμβάνονται πλήρως την ρωσική απειλή, η οποία όπως υποστηρίζει, επεκτείνεται πέρα από την Ουκρανία, εν μέρει διότι η Ε.Ε. και οι 18 της ευρωζώνης, «έχασαν το δρόμο τους» στο ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

«Τώρα η Ρωσία εμφανίζει μια εναλλακτική η οποία αποτελεί μια θεμελιώδη πρόκληση στις αξίες και στις αρχές πάνω στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχικά ιδρύθηκε. Βασίζεται στη χρήση ισχύος που εκδηλώνεται στην καταπίεση κατ’ οίκον και στην επιθετικότητα στο εξωτερικό, σε αντίθεση με το κράτος δικαίου» γράφει ο Soros.

«Αυτό που σοκάρει είναι ότι η Ρωσία του Vladimir Putin έχει αποδειχθεί να είναι κατά κάποιους τρόπους ανώτερη της Ε.Ε. – πιο ευέλικτη και διαρκώς προκαλεί εκπλήξεις. Αυτό της έχει δώσει ένα τακτικό πλεονέκτημα, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον».

Ο Soros προειδοποιεί ότι εάν η Ε.Ε. δεν εγκαταλείψει την προσήλωσή της στη λιτότητα και δεν κινηθεί για να καλύψει την Ουκρανία, η επιρροή της Ρωσίας θα μεγαλώσει στην Ανατολική Ευρώπη, μεγεθύνοντας την απειλή για την Ευρώπη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *