Gonzalo: Ο τυφώνας-τέρας πλησιάζει τις ακτές της Βρετανίας!

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC), των ΗΠΑ, έχει χαρτογραφήσει την διαδρομή του τυφώνα Gonzalo, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί στο δεύτερο πιο επικίνδυνο επίπεδο!
Προς το παρόν βρίσκεται στον Ατλαντικό και οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα σπείρει την καταστροφή στο πέρασμά του καθώς αναμένεται να χτυπήσει τις Βερμούδες την Παρασκευή.

«Μας έχουν προειδοποιήσει ότι θα χτυπήσει με ταχύτητα 193 χλμ/ωρα και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το νησί θα υποστεί τεράστιες ζημιές. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε.»

Ο τυφώνας Gonzalesαναμένεται να παραμείνει εκεί μέχρι και το Σάββατο, πριν να αρχίσει να κινείται προς τη Βρετανία, φτάνοντας εκεί πιθανότατα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι όταν ο τυφώνας θα φτάσει στην βρετανική ακτογραμμή θα είναι το λιγότερο άγριος, ωστόσο, δεδομένης της δύναμης του θα μπορούσε ακόμα να προκαλέσει το χάος στη χώρα.

Οι αρχές σε ετοιμότητα

Την ίδια ώρα οι Αρχές της Βρετανίας βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα συναγερμού, και έχουν θέσει σε εφαρμογή διαδικασίες σχεδιασμού καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. «Παρακολουθούμε την πορεία και την ισχύ του και προετοιμαζόμαστε. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ταχύτητα των ανέμων, αλλά εικάζουμε ότι μπορεί να φτάσει τα 113 χλμ/ώρα όταν θα έρθει στην Βρετανία. Ήδη τα επιχειρησιακά μας κέντρα εργάζονται στενά με την Μετεωρολογική υπηρεσία προκειμένου να κλείσουν –εάν χρειαστεί- και συγκεκριμένους αυτοκινητόδρομους».

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας πάντως, προς το παρόν εκτιμά ότι ο Gonzales θα πέσει στην κατηγορία της ισχυρής τροπικής καταιγίδας όταν θα φτάσει στις ακτές της Βρετανίας. Ωστόσο υπενθυμίζουν ότι τον περασμένο Οκτώβριο, η ισχυρή τροπική καταιγίδα St Jude έφερε το χάος καθώς άνεμοι της τάξεως των 80 μιλίων/ώρα, έφεραν εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων και κύματα τέρατα που έφταναν τα έξι μέτρα!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *